Sari la conținut

Ovidiu Bojor: Ghidul imunității puternice. ”Este mai bine să prevenim decât să tratăm”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

În sezonul rece, organismul poate fi predispus la gripă, răceală și alte viroze ce pot cauza infecții respiratorii și afecțiuni la nivelul plămânilor. Ovidiu Bojor, renumit farmacist și fondator al fitoterapiei moderne în România, le recomandă oamenilor să își întărească sistemul imunitar din timp, în mod natural, prin alimentație.

În lunile reci de iarnă, sistemul imunitar este mult mai slăbit, iar organismul poate fi vulnerabil în fața anumitor agenți patogeni. Aceștia pot cauza răceală, gripă, dar și alte afecțiuni mai grave ale sistemului respirator. În acest sens, Ovidiu Bojor, renumit doctor român, ne oferă o serie de pași prin care ne putem îmbunătăți sistemul imunitar. Cum poți obține o imunitate puternică în mod natural?

„E mai bine să prevenim decât să tratăm, chit că e vorba de un simplu guturai sau de o gripă. Întăriţi-vă sistemul de apărare al organismului prin odihnă – minim opt ore de somn pe zi, mişcare, alimentaţie curată şi sănătoasă şi un stil de viaţă ordonat. Daca vă alegeţi cu răceli şi cu gripe, atunci ajutaţi-vă corpul să lupte cu boala.

Ţineţi aproape de vitamina C naturală, minim un gram pe zi, plus fructe şi legume bogate în vitamina C naturală. Goji, măceşe, catină. Zilnic, atât în forma naturală, cât şi sub formă de siropuri, extracte, ceaiuri, infuzii. Aţi făcut febră? Nu vă speriaţi! Febra este o reacţie de apărare a organismului şi ea arata că luptăm cu boala. Dacă, însă, febra ajunge la cote prea înalte, mizaţi pe chinina şi pe coaja de salcie – infuzii. Sunt antifebrifuge naturale“, afirmă specialistul, potrivit Adevărul.

De asemenea, pentru formele de răceală care implică tusea, acesta recomandă să o combatem cu sirop natural, tincturi sau infuzii de ciuboțica cucului. Aceasta este o plantă miraculoasă care ne poate ajuta să expectorăm, să respirăm cu ușurință și ne grăbește procesul de vindecare.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel