miercuri, august 10, 2022

Pentru a slăbi eficient și sănătos ai nevoie de un plan bine stabilit pentru a-i oferi organismului, în același timp, nutrienții necesari. Alimentația și exercițiile fizice sunt cele mai importante elemente în acest proces și este esențial să știi cum să le combini, în funcție de nevoile corpului tău.

De aceea, este indicat să ceri sfatul unor experți când vrei să pierzi în greutate. Atât antrenorii, cât și nutriționiștii, dețin toate detaliile pentru a concepe un plan individual, potrivit pentru nevoile tale și ale organismului tău.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Leguma numărul ...

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție și antrenor de pilates de peste 15 ani explică cum trebuie să combinăm dieta și antrenamentele fizice pentru un plan de slăbire sustenabil.

Ce trebuie să faci pentru a slăbi eficient și sănătos?

Conform specialistului slăbirea ține fundamental de adoptarea unui plan alimentar echilibrat și hipocaloric, iar sportul are un rol de susținere metabolică, de aceea un nivel optim de rezultate se obține doar prin corelarea dietei cu sport și cu activități fizice non fitness cum sunt mersul pe jos sau ciclismul.

Cheia slăbirii constă în crearea unui deficit caloric care se obține de regulă prin dietă și îmbunătățirea raportului dintre masa musculară și masa grasă care ține într-o măsură covârșitoare de gradul de activitate fizica și de intensitatea antrenamentelor.

Te-ar mai interesa: Scandalul pastilelor cu iod. Rafila reacționează: ...

„Slăbirea se bazează pe crearea unui deficit caloric sustenabil și menținerea glicemiei într-un interval moderat de valori. Deficitul caloric înseamnă să mâncăm mai puține calorii decât consumăm prin activitățile fizice zilnice, metabolismul bazal și digerarea alimentelor consumate. Așadar, dacă vrem să privim lucrurile într-o manieră superficială, putem spune că atâta vreme cât suntem în deficit caloric, slăbim. În realitate, însă, slăbirea este doar partea cea mai ușoară a unui proces de remodelare corporala și adevărata provocare constă în menținerea unei greutăți normale în timp. Daca nu introducem activitatea fizică ne va fi foarte greu să menținem în timp rezultatele slăbirii”, explică antrenorul de pilates Cori Grămescu, potrivit unui comunicat de presă.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: Nu mai pot cu subiectul cu iodura de...

Atunci când ținem cure de slăbire drastice, modul în care percepem intensitatea senzației de foame poate crește cu până la 30% și totodată apare o adaptare hormonală la reducerea calorică. Componenta de activitate fizică ne permite să menținem aportul caloric pentru slăbire în parametri rezonabili, peste nivelul ratei metabolice bazale lucru care ne ajută să trecem mai ușor prin întreg procesul de slăbire și îl face mai accesibil pe cel de menținere.

Te-ar mai interesa: Cei mai afemeiați bărbați din horoscop. Numerolog:...

Conform expertei, spotul are trei funcții importante:

  • menține metabolismul funcțional la un nivel optim pentru slăbire. Masa musculară este activă metabolic, ceea ce înseamnă că o persoană cu o masă musculara crescută va consuma mai multe calorii în repaus decât o persoană fără tonus muscular
  • creează un deficit caloric eficient fără să ne înfometăm. Consumând calorii în activitățile fizice și cele sportive zi de zi reușim să atingem ținta de deficit caloric de 500-1000 de kcal pe zi fără să reducem drastic mâncarea
  • creează o modificare a componentelor corpului, crește calitatea și cantitatea masei musculare, întărește sistemul osos și, în prezența deficitului caloric, scade masa de grăsime de sub piele și din jurul organelor interne
  • contribuie la controlul stresului și ne ajuta să ne odihnim mai bine post efort.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private