sâmbătă, martie 25, 2023

Enzimele digestive nu trebuie să lipsească din alimentația niciunui om care vrea să fie sănătos și care descoperă că nu produce destule enzime în mod natural.

Sistemul nostru digestiv este, dacă vrei, fabrica energiei noastre. Aici introducem tot ce trebuie să ne asigure aportul de minerale, vitamine, proteine, acești combustibili pentru care organismul nostru să funcționeze la cele mai înalte cote.

Te-ar mai interesa: Ghid complet de valori ale glicemiei în funcție de...

„Dacă vei citi eticheta suplimentelor de enzime vei afla că ele conțin de obicei: lipaza – necesară pentru digestia grăsimilor, amilaza – descompun carbohidrații, proteaze și peptidaze –  ambele ajută la digerarea proteinelor, lactază – implicată în digestia lactozei, alfa-galactosidaza – enzima de care avem nevoie pentru a digera o formă complexă de carbohidrați care se găsește în fasole, de exemplu.”, explică Andreea Abraham, nutriționist Nutrimetrics.

De ce este sănătos să consumi suplimente cu enzime digestive?

„Suplimentele de enzime digestive sunt concepute pentru a îmbunătăți aportul de enzime digestive naturale ale corpului și pentru a mentine sanatatea sistemului digestiv. Nu toată lumea are nevoie de acest ajutor suplimentar. Dacă însă nu produci suficiente enzime și experimentezi simptome precum gaze, balonare, indigestie, un supliment de enzime de calitate îți va fi sigur de folos”, conchide specialistul în nutriție.

Te-ar mai interesa: De ce se pune pâine și sare pe pragul casei, mâine...

Punctual, haideți să vedem care sunt cauzele deficitului de enzime și în ce situații sunt ele recomandate a fi folosite.

De ce apare deficitul de enzime?

– Înaintarea în vârstă

– Sedentarism

– O dietă săracă în nutrienți – de exemplu prea puține proteine, prea multe calorii sau consumul prea multor carbohidrați rafinați

– Diverse afecțiuni medicale, cum ar fi pietre la vezica biliară sau diabet zaharat și lista nu se oprește aici.

Te-ar mai interesa: Sucul de cartofi, cel mai bun remediu pentru bolil...

Care sunt afecțiunile pentru care este indicat să consumi supliment de enzime?

– După mese copioase, mai ales când s-a consumat multă proteină animală

– Sindromul intestinului iritabil (IBS)

– Intoleranță la lactoză – persoanele cu această afecțiune nu produc suficient din enzima digestivă lactază pentru a descompune lactoza. Un studiu din 2008 a raportat că luarea unui supliment de lactază poate îmbunătăți simptomele.

Te-ar mai interesa: Semnele și simptomele timpurii a unui infarct. Sun...

– Deficit de una sau mai multe vitamine.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private