Sari la conținut

Cum elimini acidul uric din organism fără medicamente

acidul uric
Sursă foto: pixbay.com

Din cuprinsul articolului

Măsurile dietetice, medicamentele și suplimentele pot ajuta la reducerea acidului uric și la gestionarea gutei. Guta poate apărea atunci când nivelurile de acid uric din sânge sunt prea ridicate, ceea ce determină formarea de cristale în picioare, degete și alte articulații.

Acidul uric este o substanță chimică pe care organismul o creează atunci când descompune purinele. Organismul creează purine, iar unele alimente și băuturi le conțin, de asemenea,.

Scăderea acidului uric poate reduce riscul de gută și poate ajuta la prevenirea erupțiilor. Citiți mai departe pentru a afla despre modalitățile naturale de a ajuta la scăderea nivelului de acid uric.

Ce este acidul uric?

Potrivit site-ului Mayo Clinic, acidul uric este obținut de către organism din descompunerea purinelor, elemente care se obțin în urma consumului anumitor alimente sau a producerii acestora de către corpul uman.

Pentru a menține acest element într-o formă măsurată în corpul uman, este esențial să se limiteze consumul de alimente care conțin o cantitate mare din acest compus, cum ar fi anșoa, sardine, ciuperci, miel, crustacee și alte elemente.

În mod similar, este necesar să se țină la distanță consumul de băuturi alcoolice, substanțe care împiedică expulzarea acidului uric și cresc producția de acid uric și alte substanțe în organism.

Consumul de apă sau alte lichide, cum ar fi sucurile sau infuziile, sunt esențiale pentru consumul uman, deoarece alcalinizează urina, ceea ce stimulează și procesele de expulzare a acestor substanțe, după cum explică site-ul Rapid Control Plus.

Pe de altă parte, se recomandă consumul de carne slabă sau pește alb, deoarece acestea sunt capabile să ofere proteine de calitate, care permit o alimentație mai sănătoasă, mai ales prin evitarea pe cât posibil a gătitului în cuptoare sau la grătar.

În cele din urmă, este necesar să se țină cont de exercițiile fizice, deoarece acestea pot permite organismului uman să evite anumite daune, cum ar fi diabetul sau obezitatea, de exemplu. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, dacă suferiți de această afecțiune, este important să pierdeți în greutate treptat, deoarece, în caz contrar, se poate produce o creștere bruscă a cantității de acid uric din sânge.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel