Sari la conținut

Cum evită indigestiile de Sarbatori. Ligia Alexandrescu oferă sfaturi prețioase 

Indigestia de Sarbatori. Ligia Alexandrescu spune că excesele alimentare bogate în grăsimi şi carbohidraţi sau alcool provoca indigestii sau alte probleme de sănătate. Cum evităm? 

Ligia Alexandrescu oferă sfaturi prețioase

Ligia Alexandrescu: Evita indigestiile și disconfortul creat

De fiecare dată când vin sărbătorile, medicii ne sfătuiesc să fim cumpătați, atât în privința mâncării, cât și a băuturii. Sunt sfaturi pe care este bine să le urmăm pentru a evita indigestiile și disconfortul creat de acestea.  Cum ar fi bine să arate o zi de Crăciun din punctul de vedere al alimentației?

Alegerea unor gustări ușoare

„Din punct de vedere al meniului, divizarea acestuia pe mese, la distanță de cel puțin o oră, ar trebui făcută în așa fel încât stomacul să aibă un pic de timp să digere ce s-a consumat la felul anterior. De asemenea, alegerea unor gustări ușoare, mai ales dacă s-a postit.

Nu obținerea unui stomac plin

Ne referim aici la bucăți de mușchi de pui, de curcan, brânză mai puțin sărată și, de asemenea, atenție la mărimea porției, pentru că trebuie urmărit aromele, buna calitate a alimentelor și nu obținerea unui stomac plin, care oricum se va întâmpla.

Cum evită indigestiile de Sarbatori. Ligia Alexandrescu oferă sfaturi prețioase

Evitarea alimentelor grase, prăjite, precum și a sosurilor grele; scuza că avem sos în salată, iarăși trebuie să fie evitată. Trebuie limitate sucurile în timpul meselor și să se bea apă în cantități mici și în mod constant pe toată perioada mesei”, a declarat Ligia Alexandrescu, președintele Societății Române de Educație Nutrițională, potrivit RRA.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel