duminică, februarie 5, 2023

Cum evităm GRIPA? Dr. Adrian Marinescu spune că situația din America, privind avalanșa de cazuri gripale, este critică. Iar în România, medicul spune că numărul cazurilor de infecţii respiratorii devenind din ce în ce mai mare. Ce putem face? Cum ne putem apăra? Există medicamente care au mai puține reacții adverse, explică director medical de la Spitalul Matei Balş.

Situaţia din Statele Unite, privind cazurile de gripă, este critică. Autoritățile au anunțat 9 milioane de bolnavi şi aproximativ 5 mii de decese. Gripa a făcut 5 mii de victime. Oamenii şi-au pierdut viaţa din cauza gripei. Situaţia din România nu este relaxată, numărul cazurilor de infecţii respiratorii devenind din ce în ce mai mare.

Te-ar mai interesa: Cât câștigă lunar cel mai bine plătiți medici de f...

În România, la nivel naţional, numărul total de cazuri înregistrate în săptămâna 28 noiembrie – 04 decembrie a fost de 69.700.

Valorile înregistrate în acest an sunt îngrijorătoare, anul trecut, în luna noiembrie, numărul cazurilor de viroze fiind de 33.067.

În ciuda numărului de bolnavi, medicamentele pentru răceală sunt greu de găsit în farmaciile din România.

În schimb, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor informează că una dintre cele mai bune modalităţi care ne apără de viroze şi răceli este vaccinul antigripal, care se găseşte atât în cabinetele medicilor, cât şi în farmacii.

Te-ar mai interesa: Postul intermitent: 10 beneficii uluitoare pentru ...

De asemenea, pe lângă evitarea locurilor aglomerate, medicul Adrian Marinescu le recomandă adulţilor şi copiilor să rămână acasă atunci când au simptome specifice gripei.

Tratament pentru reducerea acestor simptome

În plus, medicul aduce lămuriri privind tratamentul folosit pentru reducerea acestor simptome.

„Vorbim despre un tratament simptomatic, dacă avem nevoie de antibiotic, nu ne va ajuta niciun remediu naturist. Dacă însă vorbim despre lucruri pe care trebuie să le facem pe moment, de exemplu să tratăm febra sau tusea, sunt multe medicamente naturiste care ne pot ajuta şi au avantajul că au mai puţine reacţii adverse”, a declarat Adrian Marinescu, director medical Spitalul Matei Balş, potrivit Antena3 CNN.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre crizele de ficat. Ce semne apar câ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private