Sari la conținut

Cum eviti raceala in sezonul rece? 10 sfaturi practice

gripă sau răceală
Sursă foto: arhivă doctorulzilei
Plante care ajută la răceală și gripă

Tine cont de aceste cateva sfaturi eficiente ca sa eviti raceala in sezonul rece! Anotimpul rece bate la usa si, odata cu el, frigul, ploaia, zapada si… raceala.

Nas infundat? Durere in gat? Febra? Ne-am gandit sa-ti venim in ajutor cu 10 sfaturi care te ajuta sa eviti raceala in lunile urmatoare.

De la colegul care tuseste, pana la suprafete infectate din mijloacele de transport in comun, peste tot esti inconjurata de focare de raceala. Pare aproape imposibil sa o poti evita in iarna care urmeaza. Insa daca vei urma cele 10 sfaturi,  ai toate sansele sa scapi sau macar sa reduci drastic sansele ca raceala sa te puna la pat.

Iata cum eviti raceala in sezonul rece:

Poarta o esarfa

Pe langa faptul ca sunt intotdeauna un accesoriu la moda, esarfele iti protejeaza gatul si fata de frig si vant, dar si de bacteriile pe care acesta le poarta.

Redu cantitatea de alcool consumata

Cu cat consumi mai mult alcool, cu atat mai slab va fi sistemul tau imunitar. Si atunci este momentul propice pentru ca o raceala sa te loveasca.

Renunta la fumatul de socializare

Chiar daca fumezi doar din cand in cand, la un pahar de vorba, este important sa renunti definitiv la fumat. Fumul de tigara distruge celulele ciliate din interiorul nasului care sunt responsabile cu lupta impotriva bacteriilor. Astfel, dai cale libera unei infectii respiratorii, care iti va face viata un chin.

Dormi suficient

Probabil stii ca este ideal sa dormi cel putin 7-8 ore pe noapte. Privarea de somn conduce la slabirea sistemului imunitar, facandu-ne susceptibile sa racim mai usor.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel