Categories: Expertul zilei

Cum faci cea mai bună cafea turcească la ibric. Secretul lui Cătălin Scărlătescu

Cum faci cea mai bună cafea turcească la ibric. Secretul lui Cătălin Scărlătescu

Toți băutorii de cafea sunt de acord cu faptul că cea mai simplă metodă de preparare a cafelei rămâne cea a ibricului. În acel fel, cafeaua iese mai gustoasă și mai aromată.

Și, cu toate că pe piaţă au apărut tot felul de aparate care prepară cafeaua în diferite moduri, mulţi români încă apelează la metoda clasică.

Cum faci cea mai bună cafea turcească la ibric. Secretul lui Cătălin Scărlătescu

Iar dacă vrei să bei cea mai bună cafea la ibric, Cătălin Scărlătescu îţi spune tot ce trebuie să ştii. Juratul emisiunii „Chefi la cuţite”, de la Antena1, a divulgat secretul pe care îl ştie de la o turcoaică.

De curând, Cătălin Scărlătescu a explicat cum se face cea mai bună cafea la ibric, de fapt. Îndrăgitul Chef de la Antena 1 a povestit în cadrul show-ului culinar “Chefi la cuţite” că a învăţat această metodă de la o turcoaică.

Într-o pauză de filmări, cei trei juraţi au dorit să se energizeze, motiv pentru care l-au rugat pe Scărlătescu să facă o cafea clasică. A fost momentul în care Chef-ul a divulgat secretul unei licori speciale, învăţat chiar de la o femeie din Turcia.

Cum se prepară cea mai bună cafea la ibric:

  • Se măsoară apa cu trei ceşti de cafea şi se pune într-un ibric la fiert.
  • Se adaugă două linguri de zahăr, iar spre final trei linguri de cafea.
  • Se amestecă totul o singură dată şi se lasă să dea un clocot.
  • Se ia ibricul de pe foc şi se toarnă câte puţină cafea în toate cel trei ceşti, apoi se dă din nou în fiert.
  • Se procedează astfel până când se umplu cănile.

Chef Cătălin Scărlătescu a mai spus că nu cunoaște motivul pentru care această cafea trebuie preparată în acest mod.

„Nu mă întreba. Eu am învățat să fac cafeaua asta de la o turcoaică. Așa făcea turcoaica, așa fac și eu”, a explicat acesta.

Cum prepari o cafea excepțională. Cea mai simplă metodă

Primulk sfat al aspecialiștilor din domeniu, când vine vorba de prepararea cafelei la ibric, este alegerea corectă a cafelei boabe: proaspăt prăjită și 100% arabică. În acest fel, te poți bucura de o aromă deosebită.

1. O cafea prăjită recent este mult mai aromată, decât cea prăjită cu mai mult timp în urmă. În timp, ea își pierde proprietățile și, implicit, gustul.

2. În al doilea rând, cafeaua trebuie măcinată cât mai fin posibil, cu ajutorul unei râșnițe obișnuite. Cafea trebuie să aibă o consistență mai fină decât granulația zahărului.

3. Urmează prepararea propriu-zisă. Pentru o ceașcă de cafea, se pun la fiert 160 de mililitri de apă.

4. În momentul în care apa ajunge la temperatura de 90 de grade (nu trebuie dată în clocot), poate fi adăugatăcafeaua măcinată (10 grame de ceafea sau 2 lingurițe cu vârf per ceașcă).

5. Urmează amestecarea cafelei și, pentru cine dorește, adăugarea de zahăr.

6. Este esențială adăugarea cafelei atunci când apa este fierbinte și nu în apă rece. De asemenea, cafeaua nu trebuie să dea în clocot, deoarece, în acest fel, se pierde aroma.

7. Ibricul va fi luat de pe foc atunci când apar bule de aer pe marginea ibricului/ când se umflă. Cafeaua va fi lăsată un minut, după care poate fi servită.

Recent Posts

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj. In această după-amiază…

3 ore ago

HOROSCOP cu Camelia Pătrăşcanu. Un „tren planetar” va lovi mai multe ZODII în zilele următoare

Astrologul Camelia Pătrășcanu a făcut previziunile astrale pentru perioada următoare. Multe zodii sunt influenţate de…

3 ore ago

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic. Apar noi informații cu…

4 ore ago

Când și cum poți să retragi banii din Pilonul 2 de pensie

Pilonul 2 de pensie reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de pensii din…

4 ore ago

Pericardita sau „apa la inimă”

Pericardita reprezintă inflamația și iritarea pericardului, numele dat membranei care învelește inima. Acest țesut de forma…

4 ore ago

Ce poţi să faci cu OUĂLE rămase de la sărbătorile pascale. 6 REŢETE savuroase

După sărbătorile Pascale, mulți dintre noi rămân cu o mulțime de ouă fierte neconsumate. În…

5 ore ago

Citeste si: