Sari la conținut

Cum faci cea mai sănătoasă, ieftină și simplă salată din lume, potrivit medicului Mihail Pautov: „Este cel mai bun probiotic pe care îl poți mânca”

Medic specialist de chirurgie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Mihail Pautov explica beneficiile unei vieti sexuale active

Cum faci cea mai sănătoasă, ieftină și simplă salată din lume, potrivit medicului Mihail Pautov: „Este cel mai bun probiotic pe care îl poți mânca”

Dr. Mihail Pautov a arătat pe un cont de socializare cum se prepară cea mai tare salată din lume. Este sănătoasă, ieftină și simplă salată din lume. O porție costă doar 1 leu.

Pe lângă beneficii, medicul, împreună cu tatăl său, tot medic, a prezentat și modul de gătire:

1. Se face foarte ușor
2.O poți mânca o săptămână
3. Este cea mai ieftină salată din lume ( sub 1 leu/ porție)

Dr. Mihail Pautov:„Salata este recomandată de doi medici”

„Salata de varză ușor murată prin propria sa saramură.

Ca și ingrediente, avem nevoie de 2 kg de varză dulce și doi morcovi mari. Iar pentru saramura în care o să marinăm salata avem nevoie de:

  • Un litru de apă;
  • 2 linguri de sare;
  • 100 de grame de zahăr;
  • 100 ml ulei de floarea soarelui;
  • 10-15 boabe de piper negru;
  • 3 foi de dafin;
  • 150 ml oțet.

Iată cum de preparare pentru cea mai sănătoasă salată din lume

„Varza și morcovii se dau prin răzătoare, astfel încât să fie tocate mărunt.
Punem oala cu un litru de apa la fiert, peste care adăugăm sare, zahăr, ulei, piper și foile de dafin. În momentul în care a dat în fiert, oprim focul și punem 100 ml oțet.

Punem amestecul de salată în borcan și turmăm saramura fierbinte peste salată. După ce s-a răcit, borcanele se pun în frigider și putem servi din ea o săptămână.

Salata devine din ce în ce mai bună pe zi ce trece pentru că oțetul zahărul și sarea din saramură o să digere treptat, o să fermenteze conținutul din acea salată și o face mai ușor de digerat, mai bună la gust, mai fragedă și devine mai sănătoasă.

Beneficiul 4. Probabil că este cea mai sănătoasă salată”, spune medicul specialist.

Medicul a continuat, spunând că salata conține 54 % din valoarea zilnică recomandată pentru Vitamina C și 85 % din valoarea zilnică recomandată din Vitamina K.

Acesta mai spune că „salata este ușor fermentată și această fermentare a salatei o fac cel mai bun probiotic pe care îl poți mânca.

Mai mult decât atât, varza este, de asemenea, un aliment bogat în Potasiu care ajută la scăderea tensiunii arteriale, dacă suferi de hipertensiune”, a spus dr. Pautov pe Facebook.

Recent, medicul specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, Secția de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic și asistent de cercetare în cadrul Centrului de Excelență în Medicina Translațională, a prezentat cum putem slăbi în doar câțiva pași simpli.

Dieta propusă de dr. Pautov este mai mult un stil de viață, decât un program de slăbit.

1. Rutina zilnică a meselor. Indiferent dacă mănânci trei cinci mese pe zi, încearcă să le mănânci aproximativ la aceeași oră. Bifează-ți într-un formular orele la care mănânci zilnic și ține-te de program.

2. Redu consumul de grăsimi. Grăsimile sunt bune pentru corpul tău, dar sunt împachetate în calorii. Așa că încearcă să reduci cantitatea de maioneză pe care o pui în burger sau dressing-ul pe care îl pui în salată.

3. 10.000 de pași/zi. Plimbă-ți kilogramele pe jos. Obiectivul tău este să faci 10.000 de pași pe zi. Deși pare mult, nu este așa. Lasă-ți mașina în fața blocului și du-te pe jos până la serviciu. După serviciu, plimbă-te puțin prin parc. Orice efort moderat, timp de 60 de minute, este echivalent cu 10.000 de pași pe zi.

4. Snack sănătos pentru prânz. Un morcov tăiat, o banană sau un măr, crede-mă, este mult mai ușor să-l iei din ghiozdan și să-l ronțăi la prânz.

5. Citește etichetele. Învață să citești etichetele de pe orice produs cumpărat. În timp, vei ști exact ce consumi. În felul acesta, vei ști să faci alegeri mai bune.

6. Atenție la porții. Pune-ți mereu porții mai mici, iar dacă nu te-ai săturat, nu le suplimenta. Stomacul tău are un sistem special prin care, la 20 de minute după ce ai început masa, el se închide și îți dă o senzație de sațietate.

7. Sus în picioare. Nu sta mai mult de o oră pe scaun. A trecut ora, pune-ți ceasul să sune și ridică-te. Du-te până la balcon, până la bucătărie, fă orice, dar nu lăsa ora să treacă fără să te plimbi.

8. Atenție la ce bei. Băuturile calorice, îndulcite îți aduc un aport caloric foarte mare, fără să îți dai seama. Evită-le!

9. Fii prezent când mănânci. Nu te uita la televizor sau la telefon. Încetinește și concentrează-te la porția de mâncare din farfurie. Simte-i gustul, simte-i mirosul și bucură-te de acea mâncare.

10. 5 porții de legume sau fructe pe zi. O banană dimineața, morcovul de la prânz și salata de la cină și încă un fruct pe ici, pe colo vor face cinci porții de fructe sau legume pe zi.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel