miercuri, decembrie 7, 2022

În plină pandemie de covid-19, românii găsesc întotdeauna o cale să fenteze legea, în ciuda faptului că numărul persoanelor infectate este în continuă creștere. Aceștia refuză să poarte masca de protecție.

Conform legii și al unui ordin comun al Ministerului Sănătății și Afacerilor Interne, toți cetății sunt obligați să poarte masca de protecție, cu excepția celor care se confruntă cu „probleme de respirație”și care trebuie să prezinte un document justificativ în acest sens.

Te-ar mai interesa: Românii vor să facă copii! Gabriela Firea, despre ...

Se pare că din ce în ce mai mulți apelează la aceste documente, chiar și atunci când nu este cazul, pentru a nu purta masca în pandemie

„Pe durata stării de alertă, în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în condiţiile şi cu respectarea Instrucţiunilor generale privind măsurile de igienă, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin”, se arată în document.

În anexa documentului este stipulată excepția acelor persoane care „suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare” şi care pot astfel să circule fără mască.

Medicul Emanoil Ceauşu explică fenomenul nepurtării măștii

Medicul Emanoil Ceauşu, expert în boli infecţioase şi tropicale, a explicat că pot exista persoane cu probleme respiratorii care nu pot purta mască, dar, cel mai probabil, pe aceşti oameni nu îi vedem pe stradă sau la cumpărături.

Te-ar mai interesa: Cipuri implantate în creier. Elon Musk începe test...

„Sunt afecţiuni respiratorii incompatibile cu masca, iar oamenii care suferă de acestea beneficiază de adeverinţă de la medic pentru a putea umbla neprotejaţi. Numai că aceşti pacienţi sunt suferinzi şi nu umblă pe străzi sau în magazine, mai ales neprotejaţi. Aceşti oameni abia merg la un control medical cu toate măsurile de protecţie.

Dar avem multă şmecherie în ţara asta. Cei care se cred peste lege şi care ignoră regulile îşi fac rost de un document, iar hârtia suportă orice. Este obiceiul clasic al unui segment al populaţie de a ocoli regulile”, a atenţionat prof. dr. Emanoil Ceauşu.

Te-ar mai interesa: O dietă vegană îți poate provoca migrene? Un nou s...

Date oficiale la zi

Până astăzi, 1 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 479.634 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

360.934 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.272 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Te-ar mai interesa: Șeful Pfizer a refuzat, din nou, audierea privind ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private