Sari la conținut

Cum funcţionează DIETA Mayr, în vogă printre celebrităţi? Este considerată un balsam pentru stomac şi colon

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Dieta Viva Mayr se bazeaza pe regulile simple initiale ale medicului F. X. Mayr, care a studiat legatura dintre digestie si starea generala de sanatate a unei persoane.

El a descoperit ca prin schimbarea anumitor obiceiuri de alimentatie, putem pune mai putina presiune asupra sistemului nostru digestiv si, prin urmare, usura „munca” organismului.

Principiu de bază: consumul de alimente bogate în alcaline

Dieta Mayr implică reducerea glutenului și a lactatelor, consumul de alimente bogate în alcaline, cum ar fi peștele și legumele, și mâncatul lent și atent – fiecare înghițitură mestecată de cel puțin 40 de ori.

Medicul austriac a creat programul pe baza credinței sale că oamenii își otrăvesc sistemul digestiv cu alimentele pe care le consumă și cu modul în care le mănâncă.

Scopul acestei metode imaginate de doctorul Mayr este de a reduce activitatea tubului digestiv, oferindu-i, în acest fel, timp și condiții corespunzătoare recăpătării funcțiilor (prin vindecare, regenerare și detoxifiere). Pacientul este de asemenea educat în legatură cu obiceiurile alimentare corecte (incluzand și procesul de masticație).

Balsam pentru stomac şi colon

Potrivit site-ului web VivaMayr, terapia această ajută în probleme precum: constipație și deranjamente stomacale, flatulență (acumulare excesivă de gaze în stomac și în intestine), colici, gastrită, probleme de metabolism, arsuri la stomac, stomacul și intestinele umflate, boli hepatice, obezitate, anorexie, creșterea și scăderea tensiunii arteriale, probleme de bronșită cronică, migrene, probleme cronice ale pielii, artrită, guță, reumatism.

Programul se bazează pe ideea că majoritatea bolilor de care suferim astăzi sunt cauzate de o digestie deficitară, potrivit sursei citate de adevarul.ro.

Alimentele care nu sunt digerate corespunzător fermentează și putrezesc în tractul gastrointestinal, producând toxine care sunt absorbite în sânge și răspândite în tot organismul. Aceste toxine pot provoca o varietate de probleme de sănătate.

Dieta
Sursa foto: arhiva DoctorulZilei

Dieta Mayr este o dietă limitată la alimente ușor de digerat, cum ar fi legumele, fructele, cerealele integrale și lactatele fermentate. Alimentele procesate, zahărul, alcoolul și cafeaua sunt interzise.

Programul Mayr poate fi realizat în centre medicale specializate sau la domiciliu. Durata programului este de obicei de 14 zile, dar poate fi redusă sau prelungită în funcție de nevoile individuale.

De menţionat că această dietă, deşi este considerată sigură și eficientă, trebuie discutată cu medicul dumneavoastră, mai ales dacă aveți orice probleme de sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel