Sari la conținut

Cum gătești pastele ca să mănânci sănătos

Se știe despre paste că sunt alimente care conțin amidon și care pe lângă faptul că sunt delicioase, îngrașă foarte mult. Cercetătorii din Georgia au descoperit o modalitate de a găti pastele astfel încât acest meniu să fie unul sănătos.

Această modalitate este una foarte simplu – gătești pastele așa cum o faci de obicei, le lași să se răcească peste noapte și le consumi reîncălzite.

Atunci când le mănânci calde, se transformă în sânge în molecule de glucoză simple, care se dizolvă foarte repede în sânge și care cauzează un răspuns mare la insulină, de aceea nu sunt sățioase și sunt periculoase pentru diabetici, dar atunci când sunt reîncălzite, acestea se transformă în fibre, iar glucoza hrănește organismul mult mai mult timp.

A.

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel