Categories: Expertul zilei

Cum îi redăm pielii frumusețea, după sezonul cald. Cele mai bune tratamente, explicate de dermatolog

De ce are nevoie pielea noastră după sezonul cald. Cum îi redăm frumusețea și strălucirea?

În general, pielea nu trebuie neglijată în nicio perioadă a anului, dar mai ales în sezonul rece este important să îi acordăm o atenție deosebită, pentru a-i reda echilibrul după expunerea la soare, apă sărată, clor, nisip și vânt în timpul verii.

Acești factori determină creșterea stratului de celule moarte ale pielii și afișarea unui aspect tern, uscat, lipsit de strălucire. Doamna doctor Adina Șerban, specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, recomandă cele mai eficiente tratamente care pot reîmprospăta aspectul tenului, îndepărtând aceste efecte.

După expunerea la soare din timpul verii, tenul poate dezvolta pigmentare neregulată, xeroză (uscăciune), roșeață sau vase sparte și un proces de degenerare a fibrelor de elastină din piele numit elastoză solară, însoțit de pierderea elasticității pielii. Pentru a contracara aceste efecte, tratamentele laser pot fi folosite complementar. Astăzi, pe piață există multe opțiuni dintre care pacienții pot alege, în funcție de gravitatea problemei care se dorește a fi tratată, de prezența altor afecțiuni ale pielii (cum ar fi capilare sparte, pistrui sau pete solare, pori mari etc.) și stilul de viață al pacientului.

Tratamentul cu laserul fracționat eCO2

Tratamentul cu laserul fracționat eCO2 de la Lutronic este recomandat atunci când se dorește o uniformizare a texturii și pigmentării epidermului, efect obținut printr-un proces de coagulare a proteinelor din stratul superficial al pielii. Procedura este cunoscută și drept “peeling laser”, având avantajul unei perioade minime de recuperare.

“Tot cu acest aparat putem efectua o stimulare profundă a fibrelor de colagen cu ajutorul fasciculelor de energie absorbite de apă din dermul profund. Acest proces este urmat de inflamație și promovarea fibroblastelor, celule cheie în procesul de neocolageneză. Care urmare, pielea devine mai fermă, ridurile se strâng, sunt diminuate. Perioada de recuperare este de până la o săptămână, dar de obicei durează chiar mai puțin”, asigură doamna doctor Adina Șerban, dermatolog.

Tratamentul cu laserul vascular PDL Vbeam

Laserul vascular PDL Vbeam este eficient în cazul pacienților care au dezvoltat roșeață, asociată cu efelide, pistrui, pete pigmentare, asigurând o fotorejuvenare a pielii. Fasciculul laser este absorbit de pigmentul roșu și negru în acest caz, rezultatul fiind diminuarea pigmentării și roșeței.

Peelingurile chimice

Peelingul chimic este una dintre tehnicile non-chirurgicale prin care pot fi tratate într-un timp relativ scurt cele mai întâlnite imperfecțiuni ale tenului: hiperpigmentare ca urmare a expunerii la soare, semnele lăsate în urmă de acnee sau ridurile fine.

“Procedura presupune o exfoliere la adâncime controlată a epidermului și îndepărtarea cu ajutorul unei substanțe chimice a stratului superior de celule moarte a pielii. Astfel este stimulată regenerarea celulară, lăsând în urmă un ten cu aspect vizibil întinerit, mai neted, luminos și cu o textură uniformă. În cazul unui peeling superficial, de suprafață, tenul va capăta aspectul dorit imediat după procedură, însă în cazul peelingurilor în profunzime ne putem aștepta la apariția rosetei și, uneori, la umflarea feței, efecte care vor dispărea în aproximativ trei zile până la o săptămână”, explică doamna doctor Adina Șerban, dermatolog.

În cazul în care a trecut ceva vreme de la ultimul control dermatologic, sezonul rece este un moment excelent pentru a face acest lucru. Studiile științifice au arătat că expunerea puternică la soare poate provoca o ușoară suprimare a imunității pielii, favorizând dezvoltarea cancerului de piele. În cazul în care se observă o modificare a alunițelor deja existente – în dimensiune, formă, culoare – sau sângerarea ușoară, este necesar un control dermatolog de urgență.

Recent Posts

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Săptămâna Mare. Ajută la iertarea păcatelor!

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Săptămâna Mare. Săptămâna Mare, cunoscută și sub…

30 de minute ago

Superstiții pentru Săptămâna Patimilor. Ce să faci în Vinerea Mare ca să fii sănătos tot anul

Săptămâna Mare reprezintă ultima săptămână premergătoare Paștelui, în care sunt organizate slujbe religioase speciale.Acestea sunt…

59 de minute ago

O zodie are parte de o mare cumpănă. Norocul dispare din viața ei

Mariana Cojocaru vine cu vești neplăcute pentru o singură zodie. Pe acești nativi îi așteaptă…

o oră ago

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat. Proiectul de lege prin care se asigură accesul…

11 ore ago

Cele mai cunoscute remedii biblice și bolile pe care le tratează. 11 leacuri vindecătoare

Cele mai cunoscute remedii biblice. În căutarea unor metode naturale și tradiționale de vindecare, mulți…

11 ore ago

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea. Căpuşele…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian