joi, iunie 30, 2022

Injecțiile cu testosteron au îmbunătățit viața sexuală și calitatea vieții la bărbații cu diabet zaharat de tip 2, a descoperit un mic studiu.

Cercetătorii au împărțit aleatoriu un grup de 65 de bărbați cu diabet zaharat de tip 2 într-un grup de control și un grup care ar primi injecții cu testosteron. Bărbații au primit fie testosteron, fie o injecție placebo la fiecare 12 săptămâni timp de șase luni.

Te-ar mai interesa: Depresia postnatală. „Îmi doream să nu mă mai trez...

După șase luni, bărbații care au primit injecții cu testosteron au raportat îmbunătățiri ale calității vieții.

În următoarea fază a studiului, cercetătorii studiului au administrat tuturor celor 65 de participanți injecții cu testosteron timp de încă șase luni. Bărbații au raportat îmbunătățiri ale libidoului și ale bunăstării emoționale, precum și o mai bună sănătate fizică, la sfârșitul perioadei de studiu.

Dr. Preethi Mohan Rao, autorul principal al studiului, a declarat că descoperirile au fost primele care au arătat o îmbunătățire semnificativă față de teoria înlocuirii testosteronului într-un studiu controlat randomizat.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu cancer terminal, diagnosticată după 13...

„Descoperirile sunt o veste binevenită pentru bărbații cu diabet și hipogonadism, deoarece aceștia au adesea o calitate proastă a vieții”, a declarat Rao, care și-a prezentat cercetările la reuniunea anuală a Societății Endocrine din Atlanta, sâmbătă, într-un comunicat potrivit Business Insider.

Diabetul de tip 2 apare atunci când organismul nu poate folosi în mod corespunzător hormonul insulina, care ajută organismul să transforme zahărul din alimente în energie. Boala afectează 10% din populația SUA.

Te-ar mai interesa: Când să vă faceți griji pentru o durere de stomac?...

Bărbații cu diabet zaharat de tip 2 sau care sunt supraponderali au un risc de două ori mai mare de a avea un nivel scăzut de testosteron în comparație cu bărbații care nu au diabet, ceea ce poate duce la scăderea apetitului sexual, potrivit Asociației Americane de Diabet.

Deși studiile arată că injecțiile cu testosteron pot crește libidoul și pot scădea masa de grăsime a corpului, poate crește riscul de cheaguri de sânge, poate agrava durerile de cap și poate crește riscul de accident vascular cerebral, a raportat anterior Insider.

Te-ar mai interesa: Oana Zăvoranu, scandal cu managerul Spitalului Col...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private