joi, iulie 9, 2020

Un bebeluș născut înainte de termen are foarte mari șanse de a avea tot felul de probleme de sănătate, însă, cele mai multe sunt legate de ochi. Bebelușul prematur poate dezvolta boli care le afectează retina, deoarece nu este suficient de dezvoltat. Aceste boli fac ca vasele de sânge să se formeze în interiorul retinei, iar țesutul foarte sensibil să se desprindă de ochi cauzând orbirea. Proaspetele mămici au la îndemână o soluție miraculoasă – laptele matern.

Citește și:

Oamenii de știință încă nu își pot da seama cum laptele matern acționează ca un elixir magic, însă, copii prematuri care sug laptele matern au șanse între 75%-90% de a scăpa de retinopatie prematură.

Laptele matern conține antioxidanți și nutrienți care îi asigură bebelușului o dezvoltare armonioasă, acesta fiind alimentul pe care îl consumă încă de la naștere și până în primii ani de dezvoltare.

Citește și:

Analizele realizate în China au descoperit că există o legătură între retinopatia prematură și laptele matern.”Laptele matern ajută și la reglarea inflamării țesuturilor, deoarece organismul prematurilor nu poate face asta de unul singur.” spune Dr. Chao Chen.

De asemenea, în cazul prematurilor, medicii recomandă alăptarea cât mai mult posibil.

A.

Parteneri