marți, octombrie 4, 2022

Când eşti la job este foarte posibil să fi conectat la Facebook, Instagram şi să ai telefonul chiar pe birou. Deşi notificările te distrag, cerceătorii de la Universitatea din Melbourn au descoperit că dacă te uiţi la fotografii cu natură verde atenţia şi productivitatea cresc.

Ochiul are nevoie doar de 3 secunde pentru a interpreta o imagina, astfel că dacă te uiţi pentru trei secunde la o imagine cu un pădure vei fi mult mai energic şi vei comite mult mai puţine greşeli la locul de muncă.

Te-ar mai interesa: Ce spune culoarea ochilor despre tine și de ce och...

Cercetătorii de la Universitatea din Melbourn au făcut un experiment, în care au împărţit două grupuri. Unul care să privească la un acoperiş plin cu verdeaţă în timpul pauzelor şi unul care să privească clădiri de birouri. S-a descoperit că cei care priveau natura erau mult mai atenţi şi mai puţin distraşi de notificările telefonului.

Este foarte bine dacă ai o fotografie pe desktop sau chiar un screensaver cu iarbă verde.

A.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private