Sari la conținut

De ce ne confruntăm cu lipsa de atenţie şi memorie și cum se poate remedia

vitamina care aîmbunătățește memoria
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
vitamina care aîmbunătățește memoria la examene

De ce ne confruntăm cu lipsa de atenţie şi memorie! Aproape 15% dintre cetăţenii din Uniunea Europeană au raportat un deficit de atenţie şi memorie care le afectează activitatea de zi cu zi. România se situează în limitele mediei europene, potrivit unui studiu.

Lipsa de atenţie şi memorie

Potrivit unui studiu Eurostat, nu este vorba de afecţiuni provocate, de pildă, de stres, de volumul mare de muncă sau de volumul mare de informaţii. Este vorba de oameni care au probleme de orientare, care uită unde se află, în ce lună sunt sau care nu se pot concentra în mod frecvent să continue o anumită activitate.

Pe ce loc se află România?

România este pe locul 12 în plan european, cu o medie de aproximativ 16 procente față de media comunitară de 15 procente. Cele mai grave probleme de acest tip sunt în țările nordice. Finlanda are o populație afectată în proporție de 33,6 procente, Danemarca 26,7, iar Olanda 26 de procente.

 despre memorie
Sursa foto: unsplah.com

Analiiști: problemele de atenție și memorie afectează mai mult persoanele aflate în risc de sărăcie

Prin contrast, cel mai bine stau Cipru, Malta, Irlanda și Bulgaria, între 5,7 și 7,9 procente. O altă remarcă analiștilor de la Eurostat este faptul că problemele de atenție și memorie afectează mai mult persoanele aflate în risc de sărăcie și avem aproape 20 de procente dintre aceștia, față de media inițială de 15. Prin contrast, doar 14% din cei care nu sunt în risc de sărăcie întâmpină probleme de atenție și memorie.

Populația României, afectată de probleme de atenție și memorie

În România, cifrele sunt comparabile. Avem un total de 16 procente din populația afectată de probleme de atenție și memorie. Pătura în risc de sărăcie este afectată în proporție de 21 de procente, în timp ce românii care nu se află în acest risc de sărăcie sunt afectați doar în proporție de 15 procente.

Cea mai mare diferență este în Croația, unde 40% din populația aflată în sărăcie raportează probleme de memorie, în timp ce doar 16 procente din populația în afara acestui risc raportează probleme de memorie, potrivit RRA.

Cum remediem lipsa de concentrare

Deși nimeni nu se poate concentra 100% toată ziua, cu câteva trucuri ne putem ajuta corpul să se concentreze pe deplin. Iată câteva dintre ele:

  • Antrenarea creierului;
  • Mâncarea sănătoasă;
  • Odihna;
  • Mișcare;
  • Conectarea cu natura;
  • Să nu uităm să luăm pauze;
  • Muzica.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel