vineri, septembrie 25, 2020

Raceala si gripa sunt deseori confundate. Si pe buna dreptate: au simptome asemanatoare si sunt afectiuni respiratorii care se instaleaza cam in aceeasi perioada a anului.

Uneori crezi ca ai raceala, alteori ai gripa. Cateodata le nimeresti, alteori le incurci, dar ceea ce conteaza e ca-ti doresti din toata inima sa treaca mai repede si sa te simti din nou un om normal.

Dar exista si cateva diferente intre gripa si raceala, iar medicii ne arata cum poti sa-ti dai seama ce ai si care e cel mai bun tratament pentru a te insanatosi rapid.

Citește și:

Simptomele sunt diferite

Desi uneori e dificil sa le deosebesti, raceala si gripa se manifesta diferit, arata Ali S. Raja, vicepresedintele departamentului de urgenta la Massachusetts General Hospital din Boston. „Racelile incep de obicei treptat si rareori ai febra si frisoane. Daca observi o usturime graduala a gatului, incepe sa-ti curga nasul si simti o oboseala generala, probabil ai o raceala”, a explicat medicul pentru InStyle.

Citește și:

Pe de alta parte, aparitia brusca a febrei, durerilor in corp, a oboselii severe, a durerilor de cap, a tusei, sunt mai mult semnele gripei, spune Dr. Raja.

Atat gripa, cat si raceala sunt provocate de virusuri care pot duce la complicatii moderate, precum infectii ale sinusurilor si urechilor, dar o raceala obisnuita este mai suportabila decat gripa si mai putin periculoasa. Pentru persoanele cu un sistem imunitar slabit, pentru varstnici, gravide si copii, gripa este un element de risc major.

Citește și:

Citeste continuarea…

Parteneri