duminică, iunie 26, 2022

Ciocolata se află pe lista celor mai râvnite gustări dulci. Aceasta poate avea multiple beneficii pentru organism, dacă nivelul de cacao este destul de ridicat. Cu cât este mai mare conțintul de cacao, cu atât mai mult ciocolata va fi un adevărat aliment-medicament.

Conținutul de cacao trebuie să depășească aproximativ 70% pentru a fi într-adevăr nutritivă și benefică organismului.

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...

Cu toții știm că adaosul de zahăr nu este sănătos și, de asemenea, poate dăuna siluetei.

Ciocolata cu un conținut ridicat de cacao are, cu sau fără zahăr, o densitate calorică mare.

Din fericire, Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare cum putem reduce această densitate calorică și să ne bucurăm mai mult timp de ciololată, fără să ne îngrășăm.

Cum mănânci ciocolată fără să iei în greutate?

„Ciocolată caldă.
Dacă tot am reputația de medic nutriționist care nu interzice nimic, profit de acest lucru și vă propun un desert de sezon: ciocolată caldă.

Ciocolata este produsul premium din categoria dulciuri și, spre deosebire de zahăr care are doar calorii goale, în ciocolată găsim o mulțime de nutrienti valoroși: amine care dau stare de bine, alcaloizi cu efect stimulant, antioxidanți, minerale și multe fibre.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă renunți la cafea. Medic: Vești...

Este mai degrabă un produs gras decât unul dulce, mai ales atunci când vorbim de ciocolata neagră. 100g ciocolată neagră are 550cal, 35% grăsime (niciun strop de colesterol) și 7,5g fibre. Puterea antioxidantă ieșită din comun se datorează polifenolilor ce pot reprezenta 12-48% din greutatea bobului de cacao.

Ciocolata este un aliment funcțional cu beneficii reale pentru sănătate și indice glicemic scăzut(IG=25). Cat despre calorii nu merită numărate, atâta timp cat porția corectă înseamnă 30g (2-3 pătrățele). Ciocolata are densitate calorică mare (calorii multe concentrate într-un volum mic), asemănător cu oleaginoasele de tip măsline, migdale, nuci, semințe.

Te-ar mai interesa: Rețetă antistres. Profesorul Vlad Ciurea: Să facem...

Cum reducem densitatea calorică?

Cum facem să mai reducem din această densitate calorică? Ei bine, ați ghicit: o diluăm cu apă. Cele câteva bucățele de ciocolată pe care de obicei le înghițim rapid, nemestecate, se pot transforma într-o ceașcă de lichid ce poate fi savurat pe îndelete, timp de câteva minute. Consumând ciocolată caldă, adică ciocolată transformată într-un lichid, reduceți la un sfert conținutul de calorii.

Te-ar mai interesa: Drama Mirelei Vaida. A trecut prin momente cumplit...

Ca variante de rețete în loc de apă puteți dilua ciocolata cu lapte- laptele înseamnă 87% apă. Ciocolata neagră se topește fie la microunde, fie în bain-marie. Atenție la cuptorul cu microunde, setați puterea la maxim 500W și mestecați des, din minut în minut.

Pentru 25g ciocolată folosiți 100 ml lichid

În funcție de preferințele personale, fiecare este liber să adauge suplimentar ingrediente care să aducă un plus de aromă: vanilie, scorțișoară, rom, coniac, frișcă, caramel- orice combinație vă face plăcere, totul e permis! Nu mai spun că puteți înmuia în ciocolata caldă bucățele de fructe sau biscuiți, bezea, turtă dulce sau cozonac… S-a deschis sezonul sărbătorilor de iarnă, răsfățați-vă cu o ceașcă de ciocolată fierbinte și parfumată- plăcere diluată, nevinovată și garantată!😍 ”, recomandă Mihaela Bilic, nutriționist, pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: Să fie vorba de un semn divin? Șeful Bisericii Ort...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private