Cum menții sănătatea oaselor și a dinților: Îți ia câteva minute să „prepari” leacul

Cum menții sănătatea oaselor și a dinților: Îți ia câteva minute să „prepari” leacul, singurul ingredient de care ai nevoie este ceva ce se aruncă de regulă.

Dacă obișnuiești să arunci la gunoi cojile de ouă, nu mai face asta pentru că le poți transforma într-un adevărat medicament.

Ei bine, cojile de ouă conțin calciu și de aceea sunt și cele mai eficiente pentru a preveni osteoporoza pentru că ajută la întărirea oaselor. Dar lista beneficiilor nu se încheie aici căci coaja de ou este un adevărat „depozit” de nutrienți esențiali.

Cât de ușor se pregătește

Leacul de casă se prepară foarte ușor. Ai nevoie de coaja de la câteva ouă pe care le-ai fiert în prealabil.

Este importantă fierberea măcar 10 minute pentru a nu risca infecția cu salmonella.

Dacă îţi este greu să îndeplineşti necesarul de calciu sau dacă suferi de osteoporoză, pudra de coji de ouă de casa este o alternativă eficientă şi ieftină la suplimentele comerciale.

Studiile arată că praful din coajă de ouă este plină de calciu și poate întări oasele persoanelor cu osteoporoză. Pregătirea prafului de coajă de ou la tine acasă este ușoară.

După fierberea și uscarea cojilor, le puteți zdrobi cu un pistil și mojar și amestecați pulberea cu apă sau adăugați-o la alimente.

Beneficiile cojilor de ouă

Au proprietăți antiinflamatorii. Membranele cojilor de ouă pot fi o terapie alternativă pentru afecțiunile care afectează țesutul conjunctiv al articulațiilor, deoarece ajută la ameliorarea durerii.

Acestea ajută la protejarea smalțului dinților. Pudra de coji de ou este o componentă esenţială în studiile stomatologice care se concentrează pe remineralizarea smalțului.

Studiile arată că pulberea de coajă de ou are niveluri mai scăzute de minerale toxice, cum ar fi mercurul, cadmiul, aluminiul și plumbul.

Acestea ajută la întărirea oaselor și la tratarea osteoporozei. Calciul din cojile de ouă ajută la întărirea oaselor, ceea ce va trata afecțiuni precum osteoporoza.

Cojile de ouă sunt bogate în calciu. O coajă de ou de dimensiuni medii poate oferi de două ori doza zilnică de calciu, făcându-l astfel un aliment bun bogat în calciu. Amintiți-vă, calciul este esențial pentru creșterea și dezvoltarea oaselor, notează DC Medical.

Ține minte doar că trebuie să fierbi ouăle înainte de a face pudra din coajă, altfel riști să te îmbolnăvești.

Recent Posts

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

29 de minute ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

59 de minute ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

o oră ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

2 ore ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

2 ore ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

3 ore ago

Citeste si: