Cum menții sănătatea oaselor și a dinților: Îți ia câteva minute să „prepari” leacul

Cum menții sănătatea oaselor și a dinților: Îți ia câteva minute să „prepari” leacul, singurul ingredient de care ai nevoie este ceva ce se aruncă de regulă.

Dacă obișnuiești să arunci la gunoi cojile de ouă, nu mai face asta pentru că le poți transforma într-un adevărat medicament.

Ei bine, cojile de ouă conțin calciu și de aceea sunt și cele mai eficiente pentru a preveni osteoporoza pentru că ajută la întărirea oaselor. Dar lista beneficiilor nu se încheie aici căci coaja de ou este un adevărat „depozit” de nutrienți esențiali.

Cât de ușor se pregătește

Leacul de casă se prepară foarte ușor. Ai nevoie de coaja de la câteva ouă pe care le-ai fiert în prealabil.

Este importantă fierberea măcar 10 minute pentru a nu risca infecția cu salmonella.

Dacă îţi este greu să îndeplineşti necesarul de calciu sau dacă suferi de osteoporoză, pudra de coji de ouă de casa este o alternativă eficientă şi ieftină la suplimentele comerciale.

Studiile arată că praful din coajă de ouă este plină de calciu și poate întări oasele persoanelor cu osteoporoză. Pregătirea prafului de coajă de ou la tine acasă este ușoară.

După fierberea și uscarea cojilor, le puteți zdrobi cu un pistil și mojar și amestecați pulberea cu apă sau adăugați-o la alimente.

Beneficiile cojilor de ouă

Au proprietăți antiinflamatorii. Membranele cojilor de ouă pot fi o terapie alternativă pentru afecțiunile care afectează țesutul conjunctiv al articulațiilor, deoarece ajută la ameliorarea durerii.

Acestea ajută la protejarea smalțului dinților. Pudra de coji de ou este o componentă esenţială în studiile stomatologice care se concentrează pe remineralizarea smalțului.

Studiile arată că pulberea de coajă de ou are niveluri mai scăzute de minerale toxice, cum ar fi mercurul, cadmiul, aluminiul și plumbul.

Acestea ajută la întărirea oaselor și la tratarea osteoporozei. Calciul din cojile de ouă ajută la întărirea oaselor, ceea ce va trata afecțiuni precum osteoporoza.

Cojile de ouă sunt bogate în calciu. O coajă de ou de dimensiuni medii poate oferi de două ori doza zilnică de calciu, făcându-l astfel un aliment bun bogat în calciu. Amintiți-vă, calciul este esențial pentru creșterea și dezvoltarea oaselor, notează DC Medical.

Ține minte doar că trebuie să fierbi ouăle înainte de a face pudra din coajă, altfel riști să te îmbolnăvești.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

2 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

3 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

4 ore ago

Citeste si: