Sari la conținut

Cum menții sănătatea oaselor și a dinților: Îți ia câteva minute să „prepari” leacul

oua la mic dejun
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
consumul de oua la micul dejun

Cum menții sănătatea oaselor și a dinților: Îți ia câteva minute să „prepari” leacul, singurul ingredient de care ai nevoie este ceva ce se aruncă de regulă.

Dacă obișnuiești să arunci la gunoi cojile de ouă, nu mai face asta pentru că le poți transforma într-un adevărat medicament.

Ei bine, cojile de ouă conțin calciu și de aceea sunt și cele mai eficiente pentru a preveni osteoporoza pentru că ajută la întărirea oaselor. Dar lista beneficiilor nu se încheie aici căci coaja de ou este un adevărat „depozit” de nutrienți esențiali.

Cât de ușor se pregătește

Leacul de casă se prepară foarte ușor. Ai nevoie de coaja de la câteva ouă pe care le-ai fiert în prealabil.

Este importantă fierberea măcar 10 minute pentru a nu risca infecția cu salmonella.

Dacă îţi este greu să îndeplineşti necesarul de calciu sau dacă suferi de osteoporoză, pudra de coji de ouă de casa este o alternativă eficientă şi ieftină la suplimentele comerciale.

Studiile arată că praful din coajă de ouă este plină de calciu și poate întări oasele persoanelor cu osteoporoză. Pregătirea prafului de coajă de ou la tine acasă este ușoară.

După fierberea și uscarea cojilor, le puteți zdrobi cu un pistil și mojar și amestecați pulberea cu apă sau adăugați-o la alimente.

Beneficiile cojilor de ouă

Au proprietăți antiinflamatorii. Membranele cojilor de ouă pot fi o terapie alternativă pentru afecțiunile care afectează țesutul conjunctiv al articulațiilor, deoarece ajută la ameliorarea durerii.

Acestea ajută la protejarea smalțului dinților. Pudra de coji de ou este o componentă esenţială în studiile stomatologice care se concentrează pe remineralizarea smalțului.

Studiile arată că pulberea de coajă de ou are niveluri mai scăzute de minerale toxice, cum ar fi mercurul, cadmiul, aluminiul și plumbul.

Acestea ajută la întărirea oaselor și la tratarea osteoporozei. Calciul din cojile de ouă ajută la întărirea oaselor, ceea ce va trata afecțiuni precum osteoporoza.

Cojile de ouă sunt bogate în calciu. O coajă de ou de dimensiuni medii poate oferi de două ori doza zilnică de calciu, făcându-l astfel un aliment bun bogat în calciu. Amintiți-vă, calciul este esențial pentru creșterea și dezvoltarea oaselor, notează DC Medical.

Ține minte doar că trebuie să fierbi ouăle înainte de a face pudra din coajă, altfel riști să te îmbolnăvești.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: