Sari la conținut

Cum menții sănătatea rinichilor? Obiceiuri benefice și alimente pe care trebuie să le eviți cu orice preț

rinichi sănătoși

Sănătatea rinichilor este esențială pentru buna funcționare a întregului organism. Rinichii sunt responsabili pentru filtrarea substanțelor reziduale din sânge, echilibrând totodată nivelul sărurilor și lichidelor din organism. Pentru că sunt foarte importanți în detoxifierea naturală a organismului și menținerea sănătății generale, rinichii au nevoie de o îngrijire specială.

Rinichii necesită, la rândul lor, o curățare periodică. Dacă aceștia acumulează diferite toxine și substanțe dăunătoare, funcțiile se vor deteriora, afectând sănătatea întregului organism.

Astfel, anumite obiceiuri și alimente te pot ajuta să echilibrezi sănătatea rinichilor tăi și, de asemenea, să eviți orice probleme grave care se pot manifesta în timp.

Obiceiuri benefice pentru sănătatea rinichilor

Exercițiile fizice

Activitatea fizica ajuta la reducerea tensiunii arteriale si la scaderea riscului de boli cronice de rinichi.  Miscarea fizica ajuta nu numai la preventia bolilor de rinichi, ci si la mentinerea unei stari de sanatate bune. Nu uitati sa faceti miscare de cel putin trei ori pe saptamana.

Nu administrați medicamente fără sfatul medicului

Medicamentele uzuale, cum ar fi medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene au „renumele” de a provoca leziuni si boli ale rinichilor daca sunt luate constant, mai ales de cei care au probleme renale si le folosesc pentru ameliorarea durerilor cronice.

Folosiți remedii naturale

Remediile naturiste sunt mai ușor de suportat de organsim și au beneficii uimitoare. Acestea nu provoacă la fel de multe efetce adverse și, de asemenea, sunt mult mai sănătoase. Sănătatea rinichilor poate fi menținută cu ajutorul plantelor medicinale cu efect depurativ, diuretic, antiinflamator, antimicrobiene.

Hidratare corespunzătoare

Un flux constant și echilibrat de lichide ajută organismul și, implicit, rinichii, să elimine toxinele acumulate în exces. Consumul abundent de lichide ajuta rinichii sa elibereze sodiul, ureea si toxinele din organism, ceea ce, la randul sau, are ca rezultat un risc semnificativ mai scazut de aparitie a afectiunilor renale cronice.

Alimente pe care trebuie să le eviți

Principalele grupe de produse alimentare pe care va trebui sa le evitati vor fi cu precadere cele procesate, care contin o multime de chimicale si aditivi si elemente ascunse precum zahar, sare sau grasimi hidrogenate, astfel va fi nevoie sa limitati consumul de:

  • mezeluri
  • produse semipreparat
  • maioneza
  • bauturi carbogazoase
  • produse afumate
  • junk food
  • alimente cu un conținut ridicat de sare
  • alimente cu un conținut ridicat de potasiu

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel