sâmbătă, iunie 25, 2022

Pietrele la rinichi, numite și calculi renali, se dezvoltă în urma acumulării unor minerale la nivelul rinichilor. Acestea sunt, de obicei, eliminate prin urinare. Cu toate acestea, există anumite circumstanțe în care calculii renali pot rămâne blocați în interiorul vezicii urinare, cauzând un disconfort în timpul eliminării. 

Unii calculi renali pot rămâne în rinichi, fără să cauzeze probleme de sănătate, în timp ce alții pot fi eliminați din organism prin urină.

Te-ar mai interesa: Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simp...

Inițial, calculii renali au dimensiuni mici, însă își pot mări diametrul de la câțiva milimetri la câțiva centimetri. Calculii renali sunt apoi eliminați prin tractul urinar, ajungând din rinichi la ureter, vezică și uretră. De multe ori, pietrele sunt mici și pot fi eliminate fără probleme, însă înlăturarea celor de mari dimensiuni este însoțită de dureri și disconfort. Acestea pot bloca și îngreuna fluxul urinar, explică Bioclinica.ro.

Dacă nu sunt eliminate în mod corespunzător, pietrele la rinichi pot cauza complicații. Astfel, este foarte important să tratăm afecțiunea în timp util, consultând un specialist. În cazuri mai puțin severe, acestea pot fi eliminate cu ajutorul unor remedii naturiste.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

Remedii naturiste pentru pietrele la rinichi

Ceaiul de mesteacăn

Ceaiul din frunze de mesteacan, prin diureza puternica pe care o produce, elimina toxinele din corp, stimuleaza schimburile organice, avand in acelasi timp si o actiune depurativa. De asemenea, favorizeaza eliminarea acidului uric si a colesterolului. Infuzia din frunze de mesteacan actioneaza mai ales asupra litiazelor renale, maruntind calculii si favorizand eliminarea lor, si mai putin asupra oxalatilor si fosfatilor.

Te-ar mai interesa: Și-au anulat NUNTA, după 7 ani de relație. Vestea ...

Ceai de urzică

Proprietăţile sale diuretice fac din această plantă o excelentă opţiune de detoxifiere a orgnismului. Urzica ajută la eliminarea excesului de calciu şi acid uric din organism, elemente principale care favorizează apariţia pietrelor la rinichi. Ceaiul de urzică este indicat şi în curele de slăbire, ajutând la eliminarea toxinelor din colon şi ameliorând digestia.

Ceai de păpădie

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...

Această plantă medicinală conţine doze crescute de vitamina K, A şi calciu, dar şi un cocktail bogat de antioxidanţi cu excelente proprietăţi curative. Ceaiul este excelent pentru problemele renale, datorită propietăţilor sale diuretice şi antibacteriene, care ajută la distrugerea microbilor care pot cauza infecţii şi la eliminarea acestora prin urină. Ceaiul de păpădie este adesea indicat în infecţiile tractului urinar, dar şi în prevenirea pietrelor la rinichi sau a bolilor renale cronice.

Te-ar mai interesa: Drama Mirelei Vaida. A trecut prin momente cumplit...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private