Sari la conținut

Cum ne menținem greutatea corporală după ce am slăbit? Sfaturile experților

pilulele contraceptive

Procesul de slăbire este unul complex și variază de la persoană la persoană. Dietele populare nu funcționează pentru toată lumea și, de fapt, uneori pot face mai mult rău decât bine.

Dietele populare nu sunt adaptate la nevoile individuale ale organismului nostru. Astfel, în anumite cazuri, acestea pot provoca carențe importante în organism, mai ales dacă sunt ținute o perioadă îndelungată de timp.

Cu atât mai mult, procesul de slăbire nu se sfârșește, de fapt, niciodată. Deși poți crede că ai încheiat dieta, nu te poți întoarce la stilul tău de viață obișnuit.

Dacă vei face acest lucru riști să revii la greutatea ta inițială. Astfel, după terminarea dietelor este important să ții cont de anumiți pași care te vor ajuta să îți menții greutatea dorită.

Cum îți menții greutatea după dietă?

Anca Hâncu, nutriționist, dezvăluie câteva secrete despre menținerea greutății corporale, dar și despre slăbitul sănătos.

„După o cură de slăbire greutatea revine înapoi pentru că încep să nu mai facă mișcare. Practic recomandarea la menținere este să facă mișcare, practic mai mult decât în perioada de scădere în greutate, pentru că încep să se premieze cu diverse alimente pe care nu le-au mâncat în perioada respectivă”, a spus Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Astfel, pe lângă progresele atinse din punct de vedere alimentar este foarte important să adopți un stil de viață sănătos, care include mișcarea. Sedentarismul este o cauză principală a multor probleme grave de sănătate, inclusiv a obezității.

Trebuie să slăbim în propriul ritm

„Oamenii vor să slăbească repede. Aici e o mare greșeală pentru că acumulăm kilograme în timp din cauza unor greșeli mici care se acumulează și vrem într-o săptămână-două să scădem aceste kilograme. Scăderea în greutate ideală, sănătoasă, este între 500 de grame și un kilogram într-o săptămână. Nu începem cure de slăbire pentru că avem o nuntă, un botez și vrem să slăbim brusc pentru o rochie, a spus medicul Anca Hâncu.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: