joi, octombrie 6, 2022

Cum ne protejăm pancreasul și colonul? 3 sfaturi de aur în prevenirea cancerului pancreatic.

Cancerul poate apărea în orice parte sau organ al corpului, iar cancerul pancreatic este una dintre formele de cancer. Pancreasul este organul care se află chiar deasupra stomacului și ajută la procesul de digestie.

Eliberează enzime digestive care ajută la digestie. Alături de aceasta, pancreasul ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge prin producerea de insulină. Cancerul din orice parte a corpului poate fi vindecat în mare măsură atunci când este în stadiile inițiale.

Te-ar mai interesa: Tragedie în lumea filmului. Actriță celebră, diagn...

Dar diagnosticul de cancer în stadiile sale inițiale este foarte dificil, deoarece este posibil să nu vedeți cu adevărat niciun simptom al afecțiunii. Mai mult, uneori s-ar putea să vedeți câteva simptome minore și să le ignorați crezând că este altceva. Când ignorați simptomele timpurii, se răspândește dintr-o parte a corpului în mai multe alte părți, provocând daune grave.

Cum ne protejăm pancreasul și colonul? 3 sfaturi de aur în prevenirea cancerului pancreatic

Cancerul poate fi cauzat de orice factor. Nu există niciun lucru care poate fi stabilit ca fiind cauza cancerului. Prin urmare, nici pentru cancerul pancreatic nu există o cauză. Se poate întâmpla din diverse motive, cu toate acestea, există factori care ar putea crește riscurile de cancer pancreatic.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 octombrie. Nu irosi celulele nervoase p...

Urmăriți acești factori care pot crește riscul de cancer pancreatic.

1. Aveți grijă de greutatea d-voastră. Excesul de greutate și obezitatea poate crește riscul de cancer pancreatic. Asigurați-vă că aveți o dietă sănătoasă și, de asemenea, faceți sport în mod regulat. Obezitatea ar putea fi un risc major pentru riscul pancreatic.

2. Evitați fumatul. Țigările conțin substanțe cancerigene care ar putea crește riscul de cancer pancreatic. Și nu doar cancerul pancreatic, fumatul crește riscul oricărei forme de cancer.

Te-ar mai interesa: Ce poți lua ca să nu te mai constipi. Cele mai bun...

3. Urmăriți-vă obiceiurile alimentare. Consumul prea mare de alimente procesate poate crește riscul de cancer pancreatic. Au zaharuri, grasimi saturate si alte ingrediente prezente in ele care nu sunt foarte sanatoase pentru organism. Includeți legume și fructe care sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți și pot oferi organismului tipul potrivit de nutriție.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private