duminică, decembrie 4, 2022

Potrivit Mayo Clinic, alergiile apar atunci când sistemul tău imunitar reacționează la o substanță străină – cum ar fi polenul, veninul de albine sau părul de animale de companie – sau la un aliment care nu provoacă o reacție la majoritatea oamenilor.

Sistemul tău imunitar produce substanțe cunoscute sub numele de anticorpi. Când aveți alergii, sistemul dumneavoastră imunitar produce anticorpi care identifică un anumit alergen ca fiind dăunător, chiar dacă nu este. Când intrați în contact cu alergenul, reacția sistemului imunitar vă poate inflama pielea, sinusurile, căile respiratorii sau sistemul digestiv.

Te-ar mai interesa: Medicul ți-a prescris acest medicament? Care sunt ...

Severitatea alergiilor variază de la o persoană la alta și poate varia de la iritații minore la anafilaxie – o urgență care poate pune viața în pericol. Deși majoritatea alergiilor nu pot fi vindecate, tratamentele vă pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergice.

Mai jos să propunem 12 metode naturale de a vă proteja de alergii.

1. Țineți ferestrele și ușile închise când cantitatea de polen este mare

Keep windows and doors closed when pollen counts are high.

Este o zi superbă. Dar dacă numărul de polen este mare, ține ferestrele și ușile închise pentru a-ți proteja aerul din interior. De asemenea, puteți instala un filtru HEPA pe sistemul  de aer condiționat și un filtru plat sau panou pe cuptor.

Te-ar mai interesa: Te doare în GÂT? Rețeta unui medic te va scapă rap...

2. Luați în considerare tratamentele alternative

Butterbur extract may work as well as antihistamine medicine.

Extractul de unt poate funcționa la fel de bine ca medicamentul antihistaminic.

Extractul de unt este una dintre cele mai promițătoare și bine cercetate tratamente împotriva alergiilor. Unele studii sugerează că un extract de unt numit Ze 339 poate funcționa la fel de bine ca medicamentele antihistaminice. Alte studii arată că Phleum pratense și picnogenolul pe bază de plante pot fi de asemenea utile.

Te-ar mai interesa: OMS avertizează: Scăderea vigilenţei lasă uşa desc...

3. Spală-te de fiecare dată când ajungi acasă

Wash your clothes and take a shower when you get home to minimize pollen and outdoor allergens.

Spălați-vă hainele și faceți un duș când ajungeți acasă pentru a minimiza polenul și alergenii din exterior.

De fiecare dată când intri în casă, aduci mici bucăți din lumea exterioară cu tine. După ce ați fost în aer liber, hainele, pantofii, părul și pielea sunt acoperite cu particule minuscule de oriunde ați fost. Fă un duș și schimbă-ți hainele pentru a îndepărta orice alergen. Lasă-ți și pantofii la ușă.

Te-ar mai interesa: Ai hemoglobina mică? Uite ce afecțiuni ascunde...

4. Poartă o mască de protecție

Wear an N95 mask to keep from breathing in pollen and other allergens.

Purtați o mască N95 pentru a nu inspira polenul și alți alergeni. Masca va împiedica alergenii să pătrundă în căile respiratorii atunci când nu puteți evita anumiți factori declanșatori de alergii, cum ar fi atunci când lucrați în curte sau cu aspiratorul. O mască respiratorie N95, disponibilă la majoritatea farmaciilor și magazinelor de produse medicale, va bloca 95% din particulele mici, cum ar fi polenul și alți alergeni.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pe care le-ai putea depista ...

5. Mănâncă sănătos

Eating certain fruits, vegetables, and nuts is associated with having fewer allergy symptoms.

Consumul anumitor fructe, legume și nuci este asociat cu mai puține simptome de alergie.

Într-un studiu, copiii care au mâncat multe legume proaspete, fructe și nuci – în special struguri, mere, portocale și roșii – au avut mai puține simptome de alergie. Cercetătorii încă încearcă să descopere legătura. Dar nu există nicio îndoială că o dietă sănătoasă este bună pentru întregul tău organism. Adăugați cel puțin un fruct și o legumă proaspete la fiecare masă.

6. Clătire nazală

Use a nasal rinse or a neti pot to wash allergens out of your nasal passages.

O clătire nazală curăță mucusul de pe nas și poate ameliora simptomele alergice acolo. De asemenea, poate elimina bacteriile și mucusul subțire și poate reduce picurarea postnazală. Cumpărați un kit de clătire sau faceți unul folosind  un bulb nazal. Se amestecă 3 lingurițe de sare fără iod cu 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Păstrați acest lucru într-un recipient ermetic. Pentru utilizare, puneți 1 linguriță de amestec în 8 uncii de apă distilată sau fiartă, apoi răcită. Aplecați-vă peste o chiuvetă și spălați ușor o nară pe rând.

7. Bea cât mai multe lichide

Drink extra liquids to thin mucus and help ease allergy symptoms.

Dacă vă simțiți înfundat sau aveți picurare postnazală din cauza alergiilor, beți cât mai multă apă. Lichidul suplimentar poate subția mucusul din căile nazale și vă poate oferi o oarecare ușurare. Lichidele calde precum ceaiurile sau supa au un beneficiu suplimentar: aburul.

8. Păstrează-ți mereu casa curată

Vacuum often and keep your home clean to keep allergies at bay.

Aspira des și menține-ți casa curată pentru a ține la distanță alergiile.

Păstrează-ți casa curată. Este una dintre cele mai bune modalități de a evita alergenii din interior. Dar substanțele chimice dure vă pot irita căile nazale și vă pot agrava simptomele. Așa că faceți produse de curățare naturale cu ingrediente de zi cu zi precum oțet sau bicarbonat de sodiu. Utilizați un aspirator care are un filtru HEPA pentru a capta alergenii. Dacă aveți alergii severe, cereți pe altcineva să facă ordine.

9. Inhalații cu abur

Breathe in steam to open up congested nasal passages.

Inspirați abur pentru a deschide căile nazale congestionate.

Acest truc simplu poate ușura nasul înfundat și vă poate ajuta să respirați mai ușor. Țineți-vă capul peste un vas sau o chiuvetă plină cu apă caldă (dar nu prea fierbinte) și puneți un prosop deasupra capului pentru a capta aburul. Sau stați în baie cu un duș fierbinte.

10. Evitați fumul de țigară

Avoid cigarette smoke which can aggravate allergies.

Evitați fumul de țigară deoarce poare agrava alergiile.

Îți poate agrava curgerea și mâncărimea nasului înfundat, ducând și la lăcrimarea ochilor.

11. Luați în considerare acupunctura

Acupuncture may help you relieve allergic symptoms.

Acupunctura vă poate ajuta să ameliorați simptomele alergice.

Această practică străveche poate aduce o oarecare ușurare. Modul în care acupunctura afectează alergiile nazale este încă neclar. Dar câteva studii arată că poate ajuta. Întrebați-vă medicul dacă ar fi bine să încercați.

12. Cunoaște-ți factorii declanșatori

Identify your allergy triggers so you know what to avoid.

Identificați factorii declanșatori ai alergiei, astfel încât să știți ce să evitați.

Poate credeți că știți care este problema. Dar sunteți sigur? Faceți o programare cu un alergolog pentru un test de alergie cutanată pentru a vă identifica factorii declanșatori.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private