sâmbătă, iulie 2, 2022

Diabetul de tip 1 și 2 este asociat cu infertilitate și cu mai multe riscuri și complicații ale sarcinii. Acestea includ hipertensiunea arterială în timpul sarcinii (preeclampsie) și travaliul prematur sau nașterea.

Diabetul se poate dezvolta și în timpul sarcinii. Acest tip de diabet se numește diabet gestațional.

Dacă aveți diabet, există mai mulți pași pe care îi puteți lua pentru a vă asigura o sarcină sigură și sănătoasă.

Te-ar mai interesa: Gestul care îți poate salva viața, în caz de infar...

Acest articol analizează diferite tipuri de diabet și modul în care acestea afectează fertilitatea și sarcina. De asemenea, discută câteva lucruri pe care va trebui să le faci după ce vei naște copilul dacă ai diabet.

Diabet și Fertilitate

În general, aproximativ 10,5% din populația S.U.A. are diabet zaharat. Complicațiile asociate diabetului de tip 1 și tip 2, cum ar fi supraponderalitatea și sindromul ovarian polichistic (PCOS), pot juca un rol în capacitatea dumneavoastră de a rămâne gravidă.

Un studiu a constatat că problemele care afectează ovulația au fost cauza principală a infertilității la femei. Ovulația este eliberarea unui ou în trompele uterine. PCOS, care este legat de diabetul de tip 2, poate provoca acest lucru deoarece afectează creșterea și eliberarea oului.

Te-ar mai interesa: Sfâșietor! Un tânăr de doar 20 de ani a hotărât să...

Diabetul de tip 1 și de tip 2 sunt, de asemenea, asociat cu menstruații neregulate sau omise. Acest lucru se poate întâmpla atunci când ovarele nu eliberează în mod regulat un ou. Pierderea menstruației poate avea un impact asupra capacității tale de a rămâne însărcinată.

Diabetul poate afecta și fertilitatea masculină. Acest lucru se datorează faptului că poate provoca leziuni ale nervilor, ceea ce poate duce la dificultăți de menținere a erecției. Acest lucru poate face mai dificilă producerea actului sexual și a concepției. Poate provoca, de asemenea, lipsa ejaculării, precum și anomalii ale spermatozoizilor, cum ar fi motilitatea scăzută sau capacitatea redusă de mișcare.

Te-ar mai interesa: Bila leneșă, tratament naturist. Medic: „Fac...

Dacă aveți diabet, este foarte important să vă mențineți glicemia sub control înainte de a rămâne gravidă. Acest lucru poate ajuta la reducerea problemelor de fertilitate și la creșterea șanselor de a concepe și de a avea un copil sănătos.

Consultați-vă furnizorul de asistență medicală dacă dvs. și partenerul dvs. intenționați să rămâneți gravide. Este posibil ca tratamentul dumneavoastră să fie necesar să fie ajustat înainte de a începe să încercați.

Te-ar mai interesa: De ce se umflă picioarele vara. Cauze: de la deshi...

Diabet pregestațional

Diabetul pregestațional se referă la persoanele care au diabet de tip 1 sau tip 2 și apoi rămân însărcinate. Este posibil să aveți o sarcină sănătoasă dacă aveți diabet preexistent, dar este important să vă asigurați că glicemia este bine controlată înainte de a rămâne gravidă.

Va trebui să vă monitorizați în continuare glicemia pe tot parcursul sarcinii și în timpul travaliului și al nașterii. Pe lângă autotestarea regulată, monitorizarea continuă a glicemiei vă poate ajuta să vă atingeți nivelurile țintă de glucoză.

Te-ar mai interesa: Ce să faci și să nu faci dacă te-a mușcat o viperă...

Diabet gestațional

Diabetul gestațional apare în aproape 10% dintre sarcinile din Statele Unite. De obicei, nu are simptome. Acesta este motivul pentru care screeningul glucozei este standard în toate sarcinile.

Furnizorii de asistență medicală efectuează de obicei screening-ul de glucoză între săptămânile 20 și 24 de sarcină. De obicei, constă într-o testare a nivelului de glucoză și un test de toleranță la glucoză.

Vi se dă o băutură dulce care conține 50 de grame de zahăr. După un timp de așteptare de o oră, sângele tău va fi recoltat și testat. Dacă glicemia este ridicată, va trebui să faceți un test de toleranță la glucoză.

Dacă sunteți diagnosticată cu diabet gestațional, medicul dumneavoastră vă va monitoriza îndeaproape pe dumneavoastră și pe copilul dumneavoastră. Probabil va trebui să vă schimbați dieta, inclusiv limitarea carbohidraților. Unele persoane cu diabet gestațional trebuie să ia insulină pentru a-și controla glicemia.

Dacă aveți diabet gestațional, nivelul zahărului din sânge revine în general la normal după  nașterea copilul dumneavoastră. Cu toate acestea, până la 50% dintre persoanele cu diabet gestațional dezvoltă diabet de tip 2 mai târziu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private