Cum poate fi oprită îmbătrânirea creierului cu un singur ingredient?

Oamenii de știință au descoperit că acizii grași cu catenă medie prezenți în uleiul de cocos întârzie îmbătrânirea și țin la distanță Alzheimerul și Parkinsonul. Se crede că aceștia repară celulele și ADN-ul deteriorate.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat șoareci de laborator cu un ADN deteriorat. La oameni, acest defect cauzează sindromul Cockayne, o afecțiune în care pacienții îmbătrânesc prematur și trăiesc doar 10-12 ani.

Cercetătorii au descoperit că în cazul șoarecilor cu această afecțiune, o dietă bogată în grăsimi a încetinit procesul de îmbătrânire. De asemenea, a întârziat și îmbătrânirea creierului, oferind o speranță copiilor cu sindromul Cockayne și celor care suferă de Alzheimer și Parkinson.

”Descoperirea este foarte importantă pentru pacienții cu sindromul Cockayne, mai ales că nu există un tratament eficient pentru această boală”, adaugă prof. Vilhelm Bohr de la Universitatea Copenhaga.

Cercetătorii au explicat că cel mai bun combustibil, de care creierul nostru are nevoie constant, îl reprezintă glucoza sau cetonele. Cetonele sun rezervele de combustibil ale creierului și joacă un rol important în perioadele când nivelul glicemiei scade, în oganism. Asta se întâmplă pentru că organismul folosește grăsimea drept combustibil, atunci când nu are zahăr și în timpul acestui proces sunt produse cetonele.

Pentru prevenirea Alzheimer-ului şi a celorlalte boli neuro-degenerative trebuie să generăm producerea cetonelor fie printr-o dietă cetogenică – Ketogenic Diet  (cu calorii obţinute: 70-75% din grăsimi, 20-25% din proteine şi 5-10% din carbohidraţi) – dar ea e foarte greu de urmat şi multor oameni nu le place o astfel de dietă,  fie  folosind uleiul de cocos. Cu cât mai multe cetone vor fi produse, cu atât va funcţiona mai bine creierul şi cu atât mai mult va creşte capacitatea de auto-vindecare a creierului. Pentru persoanele care suferă deja de afecţiuni neuro-degenerative, este recomandat să consume zilnic circa 5 Lâlinguri cu ulei de cocos – distribuite la cele 3 mese, sub diferite forme (pe pâine, la salate sau la gătit

Cercetarea a fost publicată în revista  Cell Metabolism.

Recent Posts

Fostul preot: Dumnezeu creează două suflete… Amândoi vin pe pământ, dar…

Daniel Balaş, fost preot,vorbește despre reîncarnare. Acesta spune că Biblia a fost modificată în anul…

2 ore ago

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. „Poți pierde o fază vitală”

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. Toată lumea știe că organismul uman are…

3 ore ago

Arsenie Boca: Dumnezeu știe ce face cu fiecare dintre noi

Povestea ceșcuței de ceai – spusă de Părintele Arsenie Boca: „Când simți că ești într-o…

3 ore ago

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav! Semnele bolii hepatice grase…

4 ore ago

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot…

4 ore ago

Planta minune care protejează ficatul. Abundă în Vitamina C și complex de Vitamina B

Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic