Sari la conținut

Cum poți ameliora simptomele sinuzitei, în mod natural?

simptomele sinuzitei
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Ulei de ricin

Sinuzita este o afecțiune declanșată de inflamația sinusurilor. Aceasta poate fi provocată de o infecție virală sau bacteriană și, cu toate că organismul poate diminua manifestările provocate de afecțiune de la sine, există tratamente naturiste care te pot ajuta în acest sens, mai rapid. Iată cum poți ameliora simptomele sinuzitei, în mod natural!

Sinuzita se poate manifesta prin simptome neplăcute, care persistă, precum congestia nazală, alterarea simțului mirosului și dureri de cap frecvente. În unele cazuri mai grave, afecțiunea se poate transforma într-o problemă cronică. Din fericire, există o serie de tratamente naturiste pe care le poți utiliza în confortul propriei locuințe, pentru a diminua efectele negative manifestate. Cum poți ameliora simptomele sinuzitei, folosindu-te de aromaterapie, cu ajutorul uleiurilor esențiale?

Uleiul de eucalipt

Uleiul de eucalipt este cunoscut pentru beneficiile sale în tratarea multor afecțiuni respiratorii. Datorită conținutului de cineol, uleiul de eucalipt poate purifica aerul și îndepărtează în mod eficient bacteriile și germenii.

Pentru a ameliora simptomele sinuzitei, este nevoie să adaugi 20 de picături de ulei de eucalipt într-o oală cu apă clocotită. Apoi, te poți apleca ușor deasupra recipientului pentru a inhala aburii rezultați. Poți face acest lucru timp de 5 minute, până vei simți o relaxare la nivelul sinusurilor.

De asemenea, poți folosi vaporii pentru igieniza aerul din încăpere. Uleiul de eucalipt se poate administra cutanat, dacă este combinat cu ulei de cocos sau de măsline. Acest amestec se poate masa pe piept.

Ulei de lavandă

Uleiul de lavandă este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale indicate pentru aromaterapie. Acesta are proprietăți calmante puternice și poate ajuta la ameliorarea congestiei nazale și a durerilor de cap.

Vaporii se pot inhala prin aceeași metodă utilizată și în cazul uliului de eucalipt. De asemenea, se poate dilua cu ajutorul altor uleiuri, pentru aplicarea directă pe piele.

Ulei din arbore de ceai

Acest ulei are proprietăți antiseptice antibacteriene și antiinflamatoare, fiind excelent pentru ameliorarea simptomelor provocate de sinuzită.

Vaporii se pot inhala prin aceeași tehnică folosită în cazul uleiurilor anterioare.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel