Sari la conținut

Cum poți plăti facturi mai mici la energia electrică? Oricine poate face ASTA

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Ministrul Sebastian Burduja a dezvăluit că a pus la cale un plan prin care românii să beneficieze de facturi mult mai mici. Acesta spune că Ministerul Energiei deja lucrează la el.

Sebastian Burduja a afirmat recent că are în plan să schimbe cadrul legal pentru ca românii să își producă singuri energia electrică. De asemenea, prin acest cadru legislativ, românii vor putea să preia în administrare energia pe care o produc într-o comunitate energetică.

”Ministerul Energiei crează cadrul legislativ pentru a permite românilor să consume energie electrică regenerabilă, produsă local sau în vecinătate.

Ministerul Energiei inițiază un Grup de Lucru pentru dezvoltarea Comunităților de Energie în România și lansează invitația de aderare la Grup entităților interesate.”, spune el.

De asemenea, acesta a declarat că această inițiativă este o soluție avantajoasă pentru ambele părți. Sebastian Burduja a mai anunțat înființarea Grupului de lucru privind dezvoltarea Comunităților Energetice din România.

“Lansăm o inițiativă benefică pentru toți cetățenii României: dreptul de a-și produce propria energie electrică, dar și să consume la prețuri mai mici energia produsă într-o astfel de comunitate. În cadrul acestei măsuri, am instituit Grupul de Lucru pentru dezvoltarea Comunităților de Energie în România”, continuă el.

Este posibil să se instaleze până la 680 000 kW de panouri fotovoltaice

Sebastian Burduja susține că România dispune de un potențial natural important privind dezvoltarea energiei solare fotovoltaice. Acesta precizează că durata medie anuală de însorire este de 1.900 – 2.400 de ore.

”În urma unei analize realizate de specialiști din Ministerul Energiei, numai în București ar putea fi instalate până la 680.000 kW (680 MW) de panouri fotovoltaice. Pentru a obține o astfel de putere, pe toate acoperișurile neutilizate ar putea fi instalate panouri fotovoltaice. Potențialul de producție este de aproape 835 milioane kWh. Energia electrică ar fi suficientă pentru aproximativ 695.000 locuințe”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Energiei, potrivit sursei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel