marți, decembrie 1, 2020
Irina Lungu

Cearcanele au multi factori care le determina aparitia. Ele au cauze biologice (genetica, culoarea pielii, varsta) sau cauze ce tin de lifestyle (nopti nedormite, anemie, deshidratare, fumat, probleme legate de glanda tiroida, alergii, expunere la soare fara protectie, eczema etc.).

In principiu, cele mai importante lucruri pe care le poti face (si care tin de tine) sunt hidratarea, somnul, o dieta echilibrata si expunerea responsabila la soare. Ca remediu cosmetic destul de eficient poti incerca fillerele cu acid hialuronic – acestea imbunatatesc dramatic aspectul cearcanelor.

Aceste 5 lucruri pe care le faci in sezonul rece iti imbatranesc pielea

Iar daca fillerele nu sunt pentru tine, incearca sa consumi mai mult din aceste 5 alimente:

Rosii

In timp ce contin mai multi antioxidanti, rosiile sunt cunoscute mai ales pentru licopenul lor, ceea ce le confera culoarea rosie. Licopenul ajuta la protejarea vaselor de sange si la circulatia sangelui. La capacitatea lor de a proteja vasele fragile de sub ochi si de a imbunatati circulatia in zona contribuie si quercetina pe care o contin.

Castraveti

Primul tau gand va fi probabil ca trebuie sa-ti pui o felie de castravete pe ochi. Acesta este un mod popular de a reduce aspectul de ochi umflati, dar castravetii sunt, de asemenea, benefici pentru pielea din zona ochilor si atunci cand ii mananci. Continutul lor ridicat de apa ajuta la hidratarea zonei de sub ochi, ceea ce in schimb reduce cearcanele. Castravetii contin si „silica”, o substanta care poate spori productia de colagen. Dr. Anil Sharma, care lucreaza in cadrul Sharma Skin and Hair Surgery, spune despre importanta hidratarii: „Cel mai bun lucru pe care il poti ingera pentru a reduce cearcanele este… apa. Mentinerea hidratarii este cea mai buna strategie pentru a combate imbatranirea si <<lasarea>> pielii in orice zona a fetei.”

Fructele de padure

Fructele inchise la culoare, cum ar fi afinele, coacazele negre si murele, contin antocianina – acesta este antioxidantul care coloreaza mancarurile in nuante diferite de violet, albastru si negru. Aceasta substanta mbunatateste fluxul de sange catre ochi si, de asemenea, furnizeaza oxigen tesuturilor din jurul lor.

CITESTE CONTINUAREA….

Parteneri