Sari la conținut

Cum poți scăpa de cele mai mari frici în 10 minute?

Fiecare dintre noi avem frici în viața noastră. Unele mai mici, altele mai mari, iar în cazuri mai grave, chiar fobii și atacuri de panică. Acestea ne bântuie viaţa din copilărie până la bătrâneţe și ne influenţează enorm de mult comportamentul, personalitatea şi relaţiile cu lumea din jurul nostru.

            Cele mai frecvente frici și fobii sunt: teama de vorbit în public, frica de zbor, frica de spații deschise sau de spații închise (claustrofobie), frica de înalţime, fobia de paianjeni, de şerpi, etc.

Specialiştii de la Asociaţia Română de Hipnoză folosesc o metodă eficientă şi foarte rapidă de a scăpa de aceste temeri, care sunt foarte dăunătoare pentru dezvoltarea noastră psihică şi mentală. Regresia Hipnotică este o metodă revoluţionară cu ajutorul căreia putem să mergem înapoi, în trecutul nostru, şi să aflăm cauza principală a problemei cu care ne confruntăm. Regresia Hipnotică conține numeroase tehnici, iar una dintre acestea, extrem de simplu de utilizat chiar și fără ajutorul cuiva, se numește Linia Timpului. Odată descoperită cauza, prin această tehnică – cu sau fără inducţie hipnotică – o putem descărca emoţional, iar în numai 10 minute fobia noastră a dispărut ca prin minune.

Într-o prezentare susținută recent la Oradea de către Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză, acesta a folosit tehnica Linia Timpului cu Diana, o studentă de 22 ani, care se confrunta cu o puternică fobie de şerpi. În numai 10 minute, specialistul în hipnoterapie a reuşit să identifice cauza principală pentru care tânăra a dezvoltat această fobie şi să o ajute să scape de această povară. “Iniţial, am vrut să mă asigur că reacția sa este într-adevăr una puternică și m-am jucat puțin cu imaginația ei pentru asta. I-am sugerat că are la picioare un şarpe. A avut un răspuns clar și instant, ceea ce mi-a indicat că, într-adevăr, are o emoție negativă foarte puternică faţă de șerpi. Am început apoi să lucrăm și să ne jucăm cu Linia Timpului și am găsit destul de rapid cauza fobiei sale, care s-a întipărit în subconştientul său, în copilarie. Cum se întâmplă de foarte multe ori atunci când faci o regresie hipnotică, simpla descoperire a momentului când această frică de șerpi s-a instaurat în viața ei, a fost suficient pentru a o descărca. Am început să port o discuţie simplă cu Diana și am creat un alt răspuns la acel stimul (șarpele), după care am încheiat ședința. Totul a durat fix 10 minute, iar problema ei a dispărut pentru totdeauna”, explică Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

Demonstraţia a fost filmată şi poate fi vizionată aici –

 

Care sunt paşii pe care trebuie să-i urmăm pentru a scăpa de fobie?

Paşii sunt relativ simpli şi accesibili oricui. Pentru a te ajuta și a-i aplica cât mai bine, urmărește demonstrația și apoi practică şi tu pentru a scăpa de cea mai mare teamă din viaţa ta.

  • Vizualizează Linia Timpului. Află sau imaginează-ți unde se află Trecutul și Viitorul, tău și trage o linie între ele. Nu este obligatoriu ca linia să fie dreaptă;
  • Descoperă atributele Liniei Timpului: grosime, culoare, etc.;
  • În mintea ta, ridică-te la 2-3 metri deasupra liniei și menține vie problema pe care vrei să o rezolvi;
  • Privește către trecut și plutește înapoi până descoperi cauza problemei;
  • Identifică detalii legate de cauza care a condus la apariția acestei probleme în viața ta;
  • Recadrează acest moment. Privește întreaga situație din alt unghi, din altă perspectivă;
  • Revino înapoi în prezent;
  • Bucură-te de rezultat.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel