Sari la conținut

Cum poți scăpa de ochelarii de vedere – recomandări de la medicii oftalmologi

  • În 2017, 48% din populația Europei purta ochelari de vedere, conform unui studiu făcut de Consiliul European de Optometrie și Optică
  • În România, 45% din populația țării poartă ochelari, potrivit aceluiași studiu
  • Soluția, pentru cei care vor să renunțe la ochelari, este chirurgia refractivă

O cunoscută clinică oftalmologică lansează al doilea episod al seriei de emisiuni gratuite dedicate pacienților. „Află cum poți scăpa de ochelarii de vedere cu ajutorul operației cu laser” va avea premiera online pe Facebook marți, 20 octombrie, de la ora 20:00.

„Cu aceste emisiuni gratuite ne dorim să fim mai aproape de pacienții noștri, în special în această perioadă confuză. Dacă în prima ediție am discutat despre cataractă, în emisiunea cu numărul doi ne-am propus să ajutăm oamenii să afle cum scăpa de ochelarii de vedere cu ajutorul chirurgiei laser. Aproximativ jumătate din populația țării noastre este purtătoare de ochelari. O mai mică parte poartă lentile de contact. Problemele lor de vedere, de multe ori, nu se corectează, sunt doar ținute sub control. Și, cu siguranță, nu dispar nicăieri odată cu apariția noului coronavirus. Așa că ceea ce vom face este să clarificăm toate nelămuririle legate de afecțiunile oftalmologice – cum pot fi prevenite și tratate în această perioadă”, Prof. Dr. Adriana Stănilă, medic oftalmolog și fondatoarea clinicii oftalmologice private.

În cadrul ediției din 20 octombrie, vor fi dezbătute subiecte precum „Ce este chirurgia refractivă”, „În ce condiții de sănătate se  poate beneficia de ea”, „Cum se desfășoară” precum și „Care sunt beneficiile pe termen scurt și lung”. În ce privește afecțiunile care pot fi tratate prin chirurgie refractivă, acestea sunt viciile de refracție precum miopie, hipermetropie, astigmatism sau chiat presbiopia (tulburare de fiziologică de refracție).

Cei care vor răspunde la întrebările dvs. sunt moderatorul Dr. Dan Mircea Stanilă care va purta un dialog cu Prof. Univ. Dr. Adriana Stanilă și Dr. Alina Panga. Întrebările pot fi lăsate pe site-ul clinicii – https://drstanila.com/…/afla-cum-poti-scapa-de…/, dar și pe pagina evenimentului de Facebook.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel