joi, iunie 1, 2023

Ridurile pot fi un motiv serios de stres mai ales pentru femei, care de regulă bugetează cheltuieli suplimentare pentru creme scumpe de înfrumuseţare, însă există şi o serie de remedii simple, uşor de preparat în bucătăria proprie.

Multe produse de îngrijire a pielii au eficacitate în timp, dar la fel de utilă este şi folosirea unei măşti exfoliante cât se poate de ieftină, naturală și eficientă, pe care o puteți folosi în fiecare zi.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: Planul alimentar pentru slăbire gar...

Reţeta este foarte simplă. Se prepară o mască din două albușuri de ou bătute spumă, pe care le puteți aplica pe toată fața sau doar pe zonele afectate și să lăsați să acționeze timp de jumătate de oră, după care clătiți cu apă rece din abundență. Pielea își va recăpăta în timp elasticitatea.

De asemenea, puteți folosi albușul de ou și pentru a prepara o mască antirid cu smântână. Această mască este recomandată înainte să participați la ocazii și evenimente speciale. Faceți o mască din un albuș de ou și o lingură de smântână, și lăsați să acționeze timp de jumătate de oră.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai deficit de potasiu – m...

Albușul de ou poate fi folosit și în combinație cu uleiul de măsline extra virgin, pentru a crea o mască antirid chiar în confortul propriei case. Aplicați masca dintr-un albuș de ou și o lingură de ulei de măsline, lăsați jumătate de oră să acționeze, apoi clătiți. Această mască se aplică înainte de culcare.

Cum îmbătrâneşte pielea

Ridurile sunt cute sau încreţituri ale pielii care apar odată cu înaintarea în vârstă, cele mai afectate zone fiind faţa, gâtul şi mâinile. În prima fază, ridurile apar în jurul gurii (comisuri), în colţurile ochilor sau pe frunte şi la gât. 

Te-ar mai interesa: Alimente care ajută la prevenirea cheagurilor și a...

  • la 20 de ani, tenul este ferm, intins si fara riduri, mai ales pentru ca este bine hidratat;
  • la 30 de ani, tenul incepe sa se deshidrateze si-si fac aparitia deja primele riduri, sub forma unor linii fine;
  • la 40 de ani, tenul se usuca si mai mult si incepe sa-si piarda tonicitatea;
  • la 50 de ani, fibrele de colagen si elastina incep sa se subtieze;
  • in jurul varstei de 60 de ani, ovalul fetei incepe sa-si piarda conturul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private