Sari la conținut

Cum poți scăpa de stres: Câteva metode simple și eficiente

Stresul cronic
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Probleme de sănătate cauzate de stresul excesiv

Cum poți scăpa de stres: Câteva metode simple și eficiente prin care poți elimina stresul. Din păcate, stresul acumulat poate duce la afecțiuni grave.

Stresul nu iartă pe nimeni, majoritatea dintre noi ajungem să facem aceleași sarcini în fiecare zi, în care ajungem să ne simțim obosiți și lipsiți de viață. Lucrul important este că relaxarea nu e doar o nevoie fizică, este importantă și pentru sănătatea ta mentală.

Din fericire, sunt câteva moduri prin care puteți combate stresul pentru a vă relaxa corpul și mintea. Prin aceste tehnici eficiente de relaxare puteți preveni stresul mental și anxietatea.

Meditația

Meditația este o modalitate excelentă nu numai de a îmbunătăți activitatea creierului, ci și de a vă ajuta să vă relaxați mintea și corpul.

Practicarea meditației în mod regulat timp de câteva minute vă poate oferi efecte calmante semnificative, care vă pot ajuta să atenuați anxietatea, depresia și stresul.

De altfel, meditația regulată poate ajuta creierul să fie mai rezistent la stres, spune psihologul Robbie Maller Hartman, din Chicago, care citează studii științifice.

Comparativ cu alte tehnici de relaxare, meditația este ușoară și mai eficientă. Așezați-vă direct pe un covor pe pământ și închideți ochii. Acum concentrează-te asupra conștientizării tale.

Fiecare persoană are propriul stil de relaxare. În orice situație stresantă, respirația profundă poate fi salvarea. Respirația profundă este foarte bună pentru a reduce stresul și depresia într-un timp minim.

Este o tehnică de relaxare ușoară, eficientă și rapidă. Doar ia o pauză, așează-te și inspiră prin nas, pentru a-ți umple plămânii complet și a expira pe gură.

Vă va face instantaneu să vă liniștiți, să vă încetinească ritmul cardiac și să scadă tensiunea arterială prin creșterea aportului de oxigen.

Relaxarea musculaturii

Este o tehnică eficientă de relaxare rapidă, pe care o puteți folosi pentru a vă simți relaxat într-un interval scurt de timp. Așezați doar o compresă caldă în jurul gâtului și umerilor timp de cel puțin zece minute.

Puteți folosi, de asemenea, o pungă cu apă fierbinte. Acum, închideți ambii ochi și încercați să vă relaxați fața, gâtul, umărul, pieptul și, de asemenea, mușchii spatelui.

După 10 minute, îndepărtați compresa și folosiți o minge de tenis sau o rolă de masaj pentru a vă masa gâtul și umerii. După finalizarea masajului, cu siguranță vă veți simți relaxat.

Muzică de relaxare

Muzica joacă un rol foarte important în viața tuturor, indiferent de gen. Fiecare dintre noi are un artist preferat care ne poate relaxa starea de spirit, notează naturavindecătoare.ro.

Când vă simțiți tensionat sau deprimat, pur și simplu puneți-vă căștile și redați muzica preferată. Ascultarea muzicii liniștitoare poate reduce tensiunea arterială, ritmul cardiac și anxietatea.

De altfel, există și muzică specială pentru relaxare, cum este muzica clasică sau simfonică. Bach și Mozart sunt exemple elocvente, de pildă. Încercați.

O baie relaxantă

Baia cu apă caldă este un mod de relaxare încercat și testat. Adăugați 1/3 cană de bicarbonat de sodiu și bucăți mici de ghimbir într-o cadă cu apă fierbinte și relaxați-vă timp de 10-15 minute.

De asemenea, puteți adăuga o ceașcă de sare, cum ar fi sarea Epsom, pentru un efect detoxifiant și relaxare musculară.

Puteți adăuga și ulei esențial de lavandă sau de roiniță și un săculeț din bumbac cu flori de mușețel sau lavandă. Veți vedea rezultatele în foarte scurt timp.

Aromaterapie

O altă modalitate simplă și eficientă este aromaterapia cu diferite uleiuri esențial. De asemenea, puteți pune și un bob de tămâie pe un cărbune încins sau o foaie de dafin. Acel miros vă va liniști și vă va relaxa instant.

De asemenea, anumite alimente și băuturi ajută la eliminarea stresului și anxietății. Cireșele, țelina, salata verde sunt doar câteva exemple.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: