sâmbătă, iulie 31, 2021

Acneea este o afecțiune a pielii care se manifestă la majoritatea persoanelor, măcar o dată, pe parcursul vieții. Cazurile mai grave se pot trata cu medicație orală și soluții cu efect local.

Potrivit

WebMD, acneea se manifestă cel mai des la adolescenți, din cauza pubertății, însă este comună și printre adulți. Acneea este cauzată de schimbări hormonale care declanșează producția de sebum. Când porii sunt blocați, o cantitate considerabilă de sebum se poate depozita, blocând foliculii de păr și producând leziuni.

Cu toate acestea, dacă nu este gravă, afecțiunea poate avea remedii naturale, la îndemână. Iată care sunt cele mai comune substanțe care te ajută să lupți împotriva inflamării.

Uleiul din arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai este folosit frecvent în formulele produselor de îngrijire a pielii, întrucât

ajută la controlul sebumului și a tenului predispus la acnee. Acest ulei esențial este cunoscut pentru proprietățile sale antimicrobiene. Un studiu a evidențiat cum uleiul din arbore de ceai are o eficiență sporită, asemănătoare cu peroxidul de benzoil. Cu atât mai mult, majoritatea persoanelor au raportat că au mai puține efecte adverse folosind uleiul natural, față de utilizarea peroxidului de benzoil. Uleiul din arvore e ceai poate fi cumpărat și diluat cu apă, pentru a fi folosit în siguranță în tratarea acneei.

Ceaiul verde

Soluțiile locale ce conțin ceai verde au efecte de vindecare

pozitive, în privința acneei, întrucât reduce producția de sebum. De asemenea, nu pare să aibă efecte adverse. Pentru alternativa 100% naturală, ceaiul verde se aplică pe zonele afectate după ce a fost fiert și apoi răcit.

Remediile naturale par să câștige lupta, deoarece medicii raportează o creștere tot mai mare a rezistenței la antibiotic. De asemenea, îngrijirea corespunzătoare a pielii este foarte importantă pentru a preveni afecțiunea. Cosmeticele și produsele cu potențiali alergeni ar trebui evitate complet. Cu toate acestea, dacă utilizarea cosmeticelor este necesară, se recomandă o

variantă noncomedogenică.

 

Ultimele stiri

Parteneri