joi, septembrie 29, 2022

Nu trebuie să fii gurmand ca să pofteşti la preparatele tradiţionale de Paste. Drobul si  cozonacul sunt o tentaţie pentru oricine. Consumate în exces, ele pot transforma sărbătorile într-un coşmar.

Pentru a evita o posibilă indigestie, specialiştii recomandă: „Nu trebuie să mâncăm toate felurile de mâncare la o masă, ci să le întindem de-a lungul întregii zile. Iar preparatele pot fi la fel de gustoase chiar dacă nu sunt îmbibate în grăsime”, spune nutriţionistul Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Un virus extrem de comun ar putea ucide cancerul. ...

Contează cât şi cum mâncaţi

Nu umpleţi farfuria până la refuz! Serviţi porţii mici din fiecare fel de mâncare şi nu mâncaţi lacom. Alimentele grase trebuie combinate cu salate, iar cozonacul cu cremă sau prăjiturile cu ciocolată, înlocuite, pe cât posibil, cu salate de fructe.

Alcoolul este iar un punct sensibil. Medicii spun că alcoolul, consumat în cantităţi mari, îngraşă şi dăunează grav sănătăţii. Dar un pahar de vin la prânz şi unul la cină nu fac rău nimănui.

O atenţie sporită trebuie să o acorde mesei de Paste cei care au ţinut post. După atâtea zile de restricţii, trecerea de la alimentaţia de post la cea „dulce” trebuie făcută treptat. E bine ca aceştia să mânănce puţin şi mâncăruri uşor de digerat.

Te-ar mai interesa: Unde doare colonul și de ce apare durerea. Atenție...

Consumul excesiv de mâncăruri grase şi picante, alcool şi cafea sunt principalele cauze ale indigestiei, iar simptomele variază de la greaţă, vărsături şi diaree la balonări, stare generală proastă sau arsuri la stomac.

De asemenea, medicii ne sfătuiesc ca, după sărbători, să înlocuim dieta bogată în carne cu legume şi fructe, peşte sau carne la grătar şi multă apă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private