vineri, februarie 3, 2023

Sărbătorile sunt o provocare pentru întregul organism, din toate punctele de vedere. Fie că nu vei pune odihna pe primul loc sau vei consuma o multitudine de preparate culinare, organismul tău se poate simți suprasolicitat.

Totuși, este bine de știut că organismul este cel mai solicitat din punct de vedere digestiv, în special pentru persoanele care au ținut postul.

Trecerea de la alimentele de origine vegetală la cele de origine animală trebuie să se facă etapizat, fără a solicita organismul.

Te-ar mai interesa: Horoscop weekend 4-5 Februarie. Astrele nu sunt în...

Sistemul digestiv poate suferi din cauza trecerii neașteptate la alimentele grele, dense. Astfel, este indicat să știi cum să faci această trecere pentru a evita problememe digestive.

De asemenea, este indicat să nu consumi foarte mult alcool, deoarece acesta contribuie la dezvoltarea acestor probleme de sănătate.

Specialiștii ne recomandă să consumăm alimente și alcool în cantități moderate

Ca în fiecare an, în apropierea sărbătorilor, medicii ne recomandă să consumăm moderat alimente şi alcool, pentru a preveni riscul declanşării unor afecţiuni digestive, anunță RRA.

Pentru ca organismul să funcţioneze bine, pe lângă o alimentaţie cât mai echilibrată, este recomandat şi exerciţiul fizic de cel puţin trei ori pe săptămână.

Te-ar mai interesa: Medic pneumolog: „E indicat să vă faceţi o r...

În această perioadă, tot mai multe persoane ajung la secția de primiri urgențe din cadrul Spitalului Județean din Târgu Jiu. Mesele îmbelșugate de Crăciun și de Revelion produc dezechilibre la nivel digestiv, avertizează specialiștii.

Mai ales persoanele care au ținut post trebuie ca de sărbători să evite abuzul alimentar, deoarece pot apărea probleme precum indigestia, colica biliară sau pancreatita acută.

Te-ar mai interesa: Semne silențioase care indică faptul că este posib...

Pentru a evita apariția problemelor digestive, chiar și de sărbători, trebuie să respectăm cele trei mese principale. De asemenea, medicii ne sfătuiesc să facem cât mai multă mișcare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private