joi, mai 19, 2022

Sezonul cald este aici, iar oamenii sunt tot mai îngrijorați din cauza mușcăturilor de căpușe. Este adevărat, mușcătura de căpușă îți poate pune în pericol sănătatea, însă poți face anumite lucruri pentru a preveni un astfel de incident.

Să previi o mușcătură este cea mai bună soluție pentru a nu avea niciun risc. Îmbrăcămintea și modul în care îți petreci timpul liber contează foarte mult în acest sens.

Te-ar mai interesa: Dietă Oana Roman. Cum a slăbit 20 de kilograme: Oa...

Dacă suspectezi deja o mușcătură este necesar să acționezi imediat. Intervenția imediată este esențială pentru a înlătura complicațiile.

Mușcătura de căpușă – cum o previi?

Dr. Pavelina Andrei, medic specialist dermatologie și doctor în științe medicale, dezvăluie, pentru cititorii Spectacola, care sunt cei 10 pași simpli care te pot proteja de mușcătura de căpușă, dar și ce ai de făcut în cazul în care suspectezi că descoperi p căpușă pe corpul tău.

1. „Măsuri personale de protecție și prevenție cum ar fi îmbrăcămintea adecvată preferabil de culoare deschisă pentru a putea facilita vizualizarea căpușelor cât mai rapid.

Te-ar mai interesa: 6 tehnici utile în cazul atacurilor de panică...

2. Hainele care să acopere cât mai mult din suprafață corporală (pantaloni lungi, bluze cu mâneci) eventual haine tratate anterior cu permetrina.

3. Evitarea spațiillor cunoscute cu risc de transmitere a căpușelor precum pădurile și zonele cu multă iarbă, parcurile.

4. Evitarea contactului direct cu iarbă sau plantele din jur.

5. Utilizarea produselor repelente precum spray-urile sau loțiunile împotriva căpușelor. (atenție la indicațiile speciale pentru copii și femeile însărcinate)

Te-ar mai interesa: Prof. Rafila: România are toate șansele să ajungă ...

6. Verificarea hainelor și bagajelor după excursie în zone potențial expuse riscului de transmitere a căpușelor.

7. Verificarea animalelor de companie.

8. Îndepărtarea capului căpușei dacă această a patruns în piele (B.burgdoferi necesită mai mult de 24 de ore pentru a transmite infecția – boală Lyme).

9. După activitățile recreaționale din parcuri sau zone cu multă iarbă se recomandă că hainele să fie lăsate la aer sau uscătoare cu căldură mare, pentru o perioada de timp

Te-ar mai interesa: Atenție la complicațiile acestei afecțiuni! Gineco...

10. Oportunitatea unei antibioterapii profilactice în cazul suspiciunii infectării”, a dezvăluit Dr. Pavelina Andrei pentru Spectacola.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private