joi, septembrie 23, 2021

Un nou studiu realizat de catre specialistii de la Departamentul de Inginerie a Produselor Alimentare de la Universitatea din Carolina a dat o serie de rezultate surprinzatoare despre bere.

Astfel, se pare ca persoanele care consuma moderat bere sunt mai putin predispuse sa se imbolnaveasca de osteoporoza fata de persoanele care nu consuma deloc alcool sau cele care consuma alcool in cantitati foarte mari.

Aceste efecte ale berii sunt date de cantitatile semnificative de siliciu din bere, substanta importanta pentru cresterea si dezvoltarea oaselor la oameni. Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii au studiat modul de fabricare a peste 100 de tipuri de bere si a cantitatii de siliciu din acestea.

Asadar, in functie de tipul de bere consumat, cantitatea de liliciu din aceastabautura poate fi de 6,4 miligrame pentru un litru de apa sau 56,5 miligrame pentru un litru de apa. Acest lucru inseamna ca berile care contin o concentratie mare de malt si hamei sunt mai bogate in siliciu decat cele normale.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Ultimele stiri