marți, august 3, 2021

Conform unei statistici a Ministerului Sănătății, aproximativ jumătate din populația României suferă de afecțiuni ale coloanei vertebrale și 6 din 10 adulți acuză dureri de spate mai mult sau mai puțin

severe.

O altă cauză principală a durerii în cazul vârstnicilor este osteoartrita, o boală articulară degenerativă în care cartilajul care protejează şi înveleşte suprafeţele articulare se deteriorează o dată cu trecerea timpului. În cele din urmă, oasele, nemaifiind separate de cartilaj, se freacă unele de altele, ducând la lezarea ţesutului şi a osului subiacent cauzând dureri puternice de articulaţii.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Portsmouth, reflexoterapia este la fel de eficientă ca şi medicamentele pentru ameliorarea duererilor puternice de spate sau a celor de articulaţii

provocate de osteoartrită.

Reflexoterapia este o tehnică veche ce are straânse legături cu ştiinţa şi este folosită pentru a dignostica, pentru a vindeca şi pentru a preveni boli sau afecţiuni care sunt legate de un organ specific fiecărei zone care trebuie masată. Această tehnică constă într-un masaj efectuat în diferite zone reflexogene precum palmele, tălpile şi capul. Prin masarea acestor zone organismul elimină toxinele, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi echilibrul.

În cadrul unui studiu s-a observat că persoanele care au folosit reflexoterapia au simţit cu 40% mai puţină

durere şi au suportat durerea cu 45% mai mult timp.

Este pentru prima dată când reflexoterapia a fost folosită în cadrul unei cercetări ştiinţifice pentru a arăta modul în care această tehnică poate reduce durerea acută.

Reflexoterapeutul Carol Samuel afirmă că reflexoterapia poate fi folosită ca tratament complementar în osteoartrită, dureri de spate şi cancer.

În cadrul cercetării, voluntarii au fost rugaţi să îşi cufunde mâna în apă cu gheaţă de două ori. Prima dată, participanţii urmaseră înainte o şedinţă de reflexoterapie, iar a doua oară, voluntarii au fost lăsaţi să creadă

că au primit un tratament de tratare a durerii cu ajutorul unui dispozitiv Tens.

Persoanele care au făcut reflexoterapie au putut ţine mai mult mâna în apă şi au suportat durerea pe o perioadă mai mare. Specialiştii spun că reflexoterapia reduce cu 40% senzaţia de durere.

„Aşa cum am presupus, reflexoterapia reduce senzaţia de durere. Această terapie acţionează într-o manieră similară acupuncturii, trimiţând creierului semnale care diminuează durerea”, a declarat reflexoterapeutul Carol Samuel.

Ultimele stiri

Parteneri