Sari la conținut

Cum recunoști un sistem imunitar slăbit? Află care sunt cele mai importante 8 semne

Oboseala matinală
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Obicei matinal care te scapa de oboseala

Cum recunoști un sistem imunitar slab? Rolul sistemului imunitar în viața sănătoasă nu poate fi niciodată subestimat. Într-o lume mult prea grăbită, mai mult ca oricând, cu toții ne dorim sisteme imunitate puternice pentru a lupta împotriva oricărui factor care ar putea sa ne scadă capacitatea de protecție.

Pandemia de coronavirus ne-a oferit tuturor un curs rapid asupra rolului crucial al mecanismului de apărare al organismului Cu toate acestea. anumite semnale roșii, cum ar fi infecțiile frecvente și oboseala, pot fi adesea trecute cu vederea.

Iată semnele la care trebuie să fii atent:

Cum recunoști un sistem imunitar slab? 1. Infecții recurente

Îmbolnăvirea frecventă de răceală, gripă și infecții cu drojdie poate fi un semn de avertizare că organismul are un mecanism de apărare slab.

Potrivit American Academy of Allergy Asthma and Immunology, necesitatea a mai mult de patru cure de tratament cu antibiotice într-un an la copii și a mai mult de două cure la adulți poate fi un semn de imunitate slabă.

2. Pierderea în greutate

Pierderea în greutate inexplicabilă poate indica probleme de sănătate subiacente și imunitate slabă.

3. Apariția bruscă a alergiilor

Sensibilitatea crescută la anumite alimente și apariția bruscă a alergiilor sunt semne de afectare a funcției imunitare.

Cum recunoști un sistem imunitar slab? 4. Probleme digestive

Studiile au arătat că cantități mici de bacterii intestinale benefice și microbi pot afecta imunitatea oamenilor. Problemele digestive frecvente, cum ar fi diareea, gazele sau constipația pot fi semne de avertizare timpurie ale imunității compromise.

5. Oboseală

Când sistemul imunitar este suprasolicitat, s-ar putea să simți oboseală cronică, oboseala care s-ar putea să nu se amelioreze după odihnă.

6. Probleme frecvente ale pielii

Apariția erupțiilor cutanate și a infecțiilor sugerează deficiențe ale sistemului imunitar.

Cum recunoști un sistem imunitar slab? 7. Vindecare lentă

Dacă observați arsuri sau tăieturi care durează neobișnuit de mai mult timp pentru a se vindeca, s-ar putea să fie nevoie să consultați un specialist în sănătate, deoarece poate fi un semn al unui sistem imunitar slab.

8. Tulburări autoimune

Este o afecțiune în care sistemul imunitar atacă țesuturile organismului din greșeală. Diagnosticul unor afecțiuni precum artrita reumatoidă, lupusul sau boala celiacă arată funcționarea defectuoasă a sistemului imunitar.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: