sâmbătă, octombrie 16, 2021

Sforaie? Isi ia plapuma noapte de noapte? Sau poate nu adoarme fara televizorul aprins, iar tu nu suporti niciun fel de lumina sau zgomot dupa ce te-ai bagat in pat. Toate acestea sunt mici probleme de

compatibilitate in pat care tulbura somnul iar, pe termen lung, pot afecta masiv relatia de cuplu.

Un somn odihnitor este esential atat pentru sanatatea individuala, cat si a relatiei de cuplu. Insa foarte multi parteneri sunt nemultumiti unii de ceilalti cand vine vorba de obiceiurile dinainte de somn sau din timpul somnului. Iata solutii la cele mai frecvente probleme de compatibilitate in pat!

Sforaitul

Poti pierde pana la o treime din somnul pe care ar trebui sa-l ai intr-o viata daca partenerul de viata sforaie. Sforaitul scade calitatea somnului atat pentru cel care sforaie, cat

si pentru cel care asculta sforaitului. Poti insa elimina sforaitul sau macar sa-l diminuezi.

Acest sunet neplacut este cauzat de ingustarea cailor nazale, de regula, de congestia nazala, care poate fi tratata. Totodata, sforaitul poate fi apare si pe fondul consumului de alcool inainte de culcare. In unele cazuri, nici dormitul pe spate nu ajuta mult. Asadar, pentru a scapa de sforait, eliminarea alcoolul inainte de culcare, dormitul pe o parte si decongestionarea nasului pot salva somnul ambilor parteneri.

Temperatura camerei

El ar prefera ca in camera sa fie doar 18 grade noaptea, iar

ea si-ar dori o temperatura de 25 de grade? Solutia ideala este varianta de mijloc, adica temperatura medie dintre cele doua preferate de parteneri. Intr-adevar, este recomandat sa acorzi atentie si gradului de aerisire a camerei si lenjeriei de pat.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Ultimele stiri