miercuri, martie 22, 2023

Sute sau chiar mii de vedete de pe întreaga planetă s-au implicat sub o formă sau alta în combaterea pandemiei și în ceea ce privește ajutarea persoanelor care trec prin momente extrem de dificile. Evident, nu am putea vorbi nici măcar despre faptele cunoscute, pentru că nimeni nu ar avea răbdare să citească atâtea zeci de mii de cuvinte, însă vă vom furniza câteva exemple care ar putea să vă inspire să vă implicați în diverse acțiuni caritabile atunci când situația vă permite.

Te-ar mai interesa: Rolul markerilor tumorali în diagnosticul bolilor ...

Actorul Matthew McConaughey, care s-a născut în orășelul Uvalde din Texas, la mai puțin de 100 de kilometri de Mexic, s-a implicat în repetate rânduri în combaterea pandemiei din statul său natal. După ce a donat măști către un spital din Austin, s-a implicat în multe alte acțiuni alături de soția sa Camila, printre care se numără și livrarea a nu mai puțin de 110.000 de măști oferite de producătorul auto american Lincoln, pe care le-a transportat la diverse spitale rurale din Texas.

George Clooney s-a bucurat că nu a reușit să ducă la capăt proiectul său cu cazinoul în care dorea să investească în 2005, întrucât acestea au fost închise din cauza pandemiei, iar acțiunea s-a mutat către operatorii din online. Celebrul actor, alături de soția sa, Amal, au donat fiecare câte 250.000 de dolari către mai multe organizații caritabile din SUA, dar și alți 300.000 de dolari către fundații din Liban, Italia și Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: Dr. Bilic, reguli de urmat în dieta pentru slăbit:...

Jeff Bezos a donat 100 de milioane de dolari către fundația Feeding America pentru a sprijini familiile din SUA care depind de băncile de alimente. „Chiar și în vremuri obișnuite, nesiguranța hranei în gospodăriile americane este o problemă importantă și, din păcate, COVID-19 amplifică substanțial acest aspect, ”a fost mesajul postat de cel mai bogat om al planetei pe Instagram.

Te-ar mai interesa: Dr. Alexandru Blidaru, renumit medic oncolog: „Cel...

Charlize Theron este cunoscută pentru activitatea sa în ceea ce privește combaterea violenței domestice. Actrița a donat 1 milion de dolari pentru combaterea pandemiei prin intermediul fundației sale Charlize Theron Africa Outreach Project, iar jumătate din această sumă a fost direcționată către adăposturile pentru victimele violenței domestice.

Michael Jordan și-a donat onorariul primit pentru realizarea serialului The Last Dance în scopuri caritabile. Forbes a estimat valoarea acestei donații ca fiind cuprinsă undeva între 3-4 milioane de dolari. Fondurile celui mai bun baschetbalist din istorie au fost direcționatecătre asociația Friends of the Children, care ajută copii defavorizați cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani.

Te-ar mai interesa: Încep să se adeverească previziunile lui Nostradam...

Faimoasa cântăreață Shakira nu a uitat de orașul său natal, Barranquilla, către care a trimis mii de măști N95 și ventilatoare. Primarul celui de-al 4-lea cel mai mare oraș din Columbia i-a mulțumit artistei printr-un clip publicat pe Twitter.

Ed Sheeran a donat nu mai puțin de 1.25 milioane de dolari către 7 asociații caritabile din comitatul său natal Suffolk. Această știre a apărut din sursele jurnaliștilor de la The Sun, care au subliniat faptul că englezul este foarte implicat în zonă și că donațiile sale sunt extrem de importante.

Te-ar mai interesa: Ponturi pentru evitarea instalării diabetului. Ce ...

Katherine Waterston a lansat un platform în Marea Britanie prin care organizațiile pot lua legătura cu voluntari și viceversa. Cu ajutorul Spare Hand, orice persoană care are puțin timp liber și vrea să ajute, poate să participe la livrarea unor mese sau să se implice în astfel de activități de acest gen. Katherine Waterston șiJude Law au fost văzuți în timp ce luau parte la astfel de acțiuni.

Ryan Reynolds și soția sa, Blake Lively, au donat 1 milion de dolari către două bănci de alimente din SUA și Canada după startul pandemiei. „COVID-19 a avut un impact brutal asupra persoanelor de vârsta a 3-a și asupra familiilor cu venituri mici. Eu și Blake vom dona 1 milion de dolari care va fi împărțit între Feeding America și Food Banks Canada. Dacă poți oferi, acestea organizații au nevoie de ajutorul nostru. Aveți grijă de trupurile și de inimile voastre. Lăsați loc pentru bucurie. Sunați o persoană carantinată care ar putea avea nevoie de contact”.

Marcus Rashford a fost principalul motor al fundației FareShare din Marea Britanie, care a strâns 20 de milioane de lire sterline pentru a ajuta copiii și familiile sărace din Anglia pe durata pandemiei. Pe lângă asta, fotbalistul britanic a distribuit mâncare pentru copiii defavorizați care nu au mai primit mesele gratuite la școală după intrarea în lockdown. Ulterior, guvernul a regândit măsura și a continua să le ofere mese micuților. Fotbalistul lui Manchester United a fost ulterior decorat de Regina Elisabeta a II-a pentru acțiunile sale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private