Sari la conținut

Cum să ai o inima sănătoasă. Virginia Faur spune ce trebuie să consumi: Sunt un leac de viață lungă

consecintele deshidratarii pentru inima
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce pateste inima cand nu bei apa

Cum să ai o inima sănătoasă. Reputatul medic Virginia Faur, cercetător din domeniul farmaceutic, a vorbit în emisiunea „Tableta de sănătate” despre beneficiile plantelor medicinale asupra sănătății.

Potrivit medicului, plantele sunt un „garant care ne protejează împotriva bolilor și ne susțin viața”.

Potrivit științei, plantele medicinale au capacitatea de a îmbunătăți activitatea antioxidantă a sângelui cu 50 %. Ele conțin mulți antioxidanți. Cele mai importante sunt flavonoiduele, acei compusi vegetali care coloreaza plantele în nuanțe vii și intense; vercitina și plantele care conțin foarte multă Vitamina C.

„Plantele medicinale ne oferă o supă. Putem considera ceaiul ca și o supă care, prin bogăția mare de antioxidanți, ne prelungește viața. Iată câteva calități despre care oamenii nu vor să știe. Plantele medicinale sunt un leac de viață lungă.”, spune dr. Virginia Faur.

Ce fac plantele medicinale?

„Ceaiurile din plante sau ceaiurile sub formă de capsule favorizează îmbunătățirea calității enzimelor din ficat, asigură detoxifierea și ne scapă de radicalii liberi. Adică tot ce luptă împotriva radicalilor liberi ne prelungesc viața, tinerețea și întârzie bătrânețea”, mai spune renumitul medic.

Ce mai fac ceaiurile medicinale?

„Împiedică formarea nitrozaminelor, substanțe dovedite științific că au efect cancerigen. Acestea se regăsesc în produsele pe bază de carne și amino eritrocitelor, acestea apar în timpul prăjirii cărnii și a altor alimente. Dacă mâncăm langoși ne îmbogățim cu amino eritrocite.

Cum să ai o inima sănătoasă. Virginia Faur spune ce trebuie să consumi

Atenție! Amino heterociclicele se formeaza la temperaturi mai mari de 1500 C, deja după un timp de preparare între 2 si 10 minute. Însă, amino heterociclicele au fost găsite și în preparate continând hidrati de carbon, și în grăsimi pregatite prin încalzire la 1000 C, timp de mai multe ore”, explică aceasta

Medicul Virginia Faur dezvăluie o altă calitate a plantelor medicinale. „Ne mențin arterele tinere”. Potrivit științei, plantele amare ar bloca oxidarea colesterolului pe pereții arterelor, deci ar preveni formarea cheagurilor de sânge”.

Pe final, medicul mai spune că plantele medicinale ne protejează împotriva celor mai cumplite boli ale secolului, cancerul. Ele sunt capabile să blocheze formarea ADN-ului necesar multiplicării tumorilor. Mai mult, plantele medicinale, în special cele amare, omoară o bacterie periculoasă care există în cavitatea bucală a oamenilor.

Tot plantele medicinale asigură o bună diureză. Deci, favorizează eliminarea apei din țesuturi, hidratează și, în ultimul rând, cei care folosesc plante medicinale beneficiează de calitățile tradiționale dovedite ca și diuretice, digestive, reglator hormonal, etc”, conchide medicul specialist.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel