vineri, iunie 9, 2023

Expresii magice de folosit în fiecare zi în relația de cuplu. Fiecare relație are părțile ei mai dure, dar ceea ce contează cu adevărat este modul în care tu și partenerul tău interacționați în mod regulat.

Dr. Cortney S. Warren, un psiholog instruit la Harvard, a dezvăluit că cele mai fericite cupluri nu evită conflictele, ci se ceartă vorbind unul altuia cu apreciere și respect.

„Din păcate, am văzut că multe căsătorii se sfârșesc din cauza comunicării slabe și a lipsei de dorință de a se schimba”, a spus dr. Warren, potrivit cnbc.com.

Există o serie de expresii care te ajută să eviți escaladarea unor conflicte, în mod inutile. Specialistul Harvard dă asigurări că, dacă folosești oricare dintre aceste expresii cu partenerul tău, relația ta este mai reușită decât majoritatea celorlalte.

Expresii care fac minuni în relația de cuplu: 1. „Apreciez efortul tău”.

Este tentant să te concentrezi excesiv asupra lucrurilor care nu-ți plac la partenerul tău și să le subliniezi cu fiecare șansă pe care o ai. Dar este important să evidențiezi binele în acțiunile lui.

Cuplurile fericite își exprimă recunoștința reciprocă pentru eforturile celuilalt. Este o modalitate grozavă de a-i face pe toți să se simtă apreciați.

Expresii similare:

 • „Apreciez că muncești atât de mult pentru a ne susține familia.”
 • „Sunt recunoscător că duci copiii la școală pentru că mă ajută să fac lucrurile dimineața.”

2. „Îmi place de tine”

Partenerii din cele mai sănătoase cupluri nu doar se iubesc doar, ci se și plac. A iubi pe cineva este un sentiment intens de afecțiune; a-ți plăcea înseamnă a-i vedea așa cum sunt și a recunoaște atributele care îți plac la ei.

Expresii similare:

 • „Îmi place că ești atât de pasionat să fii sănătos.”
 • „Îmi place cât de devotat ești hobby-urilor tale.”

3. „Ajută-mă să înțeleg mai bine asta”

Cu toții avem educație, vulnerabilități, valori și convingeri diferite care modelează modul în care credem că ar trebui să funcționeze relațiile. Dacă partenerul tău reacționează la o situație într-un mod pe care nu o înțelegi, să-i spui că vrei să-l cunoști mai bine este cheia pentru rezolvarea conflictului și a legăturii la un nivel mai profund.

Expresii similare:

 • „Nu știu de ce este atât de supărător pentru tine. Te rog, ajută-mă să-ți văd perspectiva.”
 • „Vreau să trec peste asta împreună și trebuie să vă înțeleg mai bine pentru a face asta.”

Expresii care fac minuni în relația de cuplu: 4. „Te ascult…”

Dezacordurile sunt inevitabile, dar este important să ne sprijinim unul pe celălalt printr-o ascultare activă. Trebuie să fii dispus să-ți suspenzi dorința de a avea „dreptate” sau să-ți transmiți punctul de vedere – suficient de mult pentru a auzi și a empatiza cu perspectiva partenerului tău.

Expresii similare:

 • „Ma voi opri din vorbit acum și voi încerca cu adevărat să ascult punctul tău de vedere.”
 • „Vreau să aud partea ta a lucrurilor, chiar dacă în cele din urmă nu suntem de acord.”

5. „Îmi pare rău”

Când lucrurile nu merg bine sau conform planului, cuplurile sănătoase știu că ambii parteneri joacă un rol în situație. Asumarea responsabilității pentru rolul nostru în aceste conflicte este esențială pentru a repara rupturi.

Expresii similare:

 • „Nu ți-am comunicat sentimentele mele într-un mod respectuos și îmi pare rău pentru asta.”
 • „Nu mi-a plăcut felul în care te-ai comportat aseară, dar trebuie să-mi cer scuze și pentru că m-am lovit.”

6. „Te iert. Poți să mă ierți?”

Iertarea este grea. Este nevoie să fii vulnerabil, să renunți la ceva care ți-a cauzat durere și să-ți schimbi sentimentele față de partenerul tău. Dar studiile au arătat că cuplurile care practică iertarea au mai multe șanse să se bucure de relații mai lungi și mai satisfăcătoare.

Expresii similare:

 • „Știu că nu putem schimba trecutul, așa că încerc în mod activ să-l dau drumul și să merg mai departe”.
 • „Am făcut o greșeală și încerc să mă iert. Sper că și tu mă poți ierta.”

Expresii care fac minuni în relația de cuplu: 7. „Îți sunt dedicat și loial”

A fi într-o relație este o alegere. Asigurarea partenerului tău că încă alegi să fii cu el și să treci peste provocări va contribui la crearea unui sentiment de siguranță și stabilitate.

Expresii similare:

 • „Chiar și când vremurile sunt grele, tot aleg să fiu cu tine.”
 • „Sunt aici și vreau să fac asta să funcționeze cu tine. Suntem o echipă.”

8. „Hai să ne distrăm puțin!”

Dacă poți găsi umor în momentele tensionate, relația ta ar putea fi mai puternică decât crezi. Cele mai fericite cupluri sunt capabile să spargă tensiunea și să recalibreze starea de spirit găsind loc pentru un zâmbet autentic, glume prostești sau o glumă uşoară.

Expresii similare:

 • „Ar trebui să luăm puțin aer curat. Vrei să facem ceva distractiv astăzi?”
 • „Știu că sunt greu de înțeles uneori. Să luăm o pauză de la subiectele grele și să ne uităm la o comedie.”

Expresii care fac minuni în relația de cuplu: 9. „Te iubesc”

Acesta este simplu, dar merită întotdeauna amintit. Exprimarea verbală a iubirii voastre romantice unul pentru celălalt menține relația vie. Și când o spui, asigură-te că o spui cu adevărat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private