luni, martie 20, 2023

Obiceiuri MICI, pentru o viața mai bună. O zicală foarte puternică spune „Succesul este produsul obiceiurilor zilnice care au nevoie de o schimbare drastică pentru a-ți schimba și îmbunătăți viața”.

Pentru a-ți schimba viața și a garanta că vei deveni cea mai bună versiune a ta, trebuie să începi să-ți construiești obiceiuri mici, dar bune și să rămâi cu ele mult timp.

Te-ar mai interesa: O femie din Sibiu credea că este însărcinată, însă...

Acestea sunt obiceiuri foarte mici, dar atunci când le vei adopta, vei observa schimbări în toate domeniile vieții tale, inclusiv în cariera, relațiile, sănătatea fizică și mentală și perspectiva asupra vieții în general.

Cum puteți să vă creați obiceiuri noi, chiar și după vârsta de 60 de ani, este explicat de o formulă privind schimbarea obiceiurilor creată de Dr. BJ Fogg, un cunoscut om de știință, fondatorul ”Stanford Behavior Design Lab”.

Acesta își descrie formula și abordarea în cartea ”Tiny Habits”. Potrivit Sixtyandme, aceste sfaturi ar putea ajuta oamenii, indiferent de vârstă, să facă o schimbare eficientă a obiceiurilor.

Te-ar mai interesa: Alertă OMS: O femeie moare la fiecare două minute ...

Potrivit dr. BJ Fogg, schimbarea, cu succes, a comportamentului are loc atunci când aveți un impuls adecvat și capacitatea de a analiza anumite obiceiuri, combinate cu dorința de a experimenta altceva.

Obiceiuri mici: Impuls

Pentru a avea un impuls adecvat în privința schimbării obiceiului, trebuie să vă asigurați că decizia este una corectă și că acum e nevoie mai mult decât oricând să schimbați anumite lucruri din viață. Asigurați-vă, așadar și că ați găsit cel mai important motiv din spatele schimbării obiceiurilor.

Te-ar mai interesa: Nu mai găti în folie de aluminiu! Poate crește ris...

Întrebați-vă pe voi înșivă următoarele:

  • Cum îmi va îmbunătăți viața acest nou obicei?
  • Îmi va aduce mai multă satisfacție sau mai puțină suferință?
  • Rezonează cu valorile mele?
  • Susține obiectivele și aspirațiile mele mai mari în viață?

Aflarea răspunsului la aceste întrebări privind implementarea unor noi obiceiuri vă va ajuta să obțineți impulsul necesar pentru a-l susține.

Abilitate

Apoi, trebuie să vă asigurați că aveți suficientă capacitate pentru a trece la noul obicei.

  • De exemplu, dacă vreți să vă obișnuiți să faceți zilnic 50 de flotări, dar în prezent nu puteți face nici măcar una, atunci s-ar putea să nu aveți capacitatea suficientă de a efectua obiceiul de a face zeci de flotări pe zi.

Pentru cele mai bune rezultate, trebuie să vă optimizați capacitatea de a îndeplini obiceiul, simplificându-l drastic și făcându-l chiar și cu mici greșeli la început.

Te-ar mai interesa: Mesaj important pentru o zodie. Numerolog: Simbolu...

Promptitudine

Nu în ultimul rând, trebuie să găsiți un argument forte, o așa numită „ancoră”, care să vă reamintească în mod constant să vă schimbați obiceiul.

Obiceiuri mici: Implementarea

Apoi trebui să implementați noul obicei folosind „ABC-ul” din cartea „Tiny Habits”.

A- înseamnă Anchor (Ancora)
B- înseamnă Behaviour (Comportament)
C- înseamnă Celebration (Celebrare)

Când apare momentul A, executați imediat (B) comportament, apoi sărbătoriți-vă succesul (C).

Te-ar mai interesa: Costurile tratamentelor pentru cancer vor atinge c...

Crearea de noi obiceiuri nu are legătură cu vârsta

Vârsta nu îi face pe oameni să fie mai buni sau mai slabi în stabilirea de noi obiceiuri. Dacă nu reușiți să vă susțineți obiceiurile, trebuie doar să vă creșteți impulsul, să simplificați și mai mult comportamentul sau să utilizați un alt prompt.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private