Sari la conținut

Cum să ai un bronz perfect, lipsit de riscuri? Anumite alimente te pot ajuta să menții tonul cald al pielii

plaja, mare, femeie care sta la soare
Femeie care sta la plaja la mare
Femeie care sta la plaja la mare

Bronzul este foarte important pentru anumite persoane, mai ales în timpul sezonului cald. Acesta oferă un ton cald, plăcut, pielii și ne trimite cu gândul la vară și relaxare. Cu toate acestea, bronzul nu este mereu obținut în mod sănătos. Razele solare pot afecta în mod substanțial pielea, fiind asociate cu dezvoltarea unor afecțiuni mai grave, precum cancerul de piele.

În acest sens, specialiștii recomandă să folosim, în orice moment de expunere la soare, creme și loțiuni ce conțin protecție solară, să purtăm haine care să ne acopere pielea și să evităm expunerea îndelungată.

Din fericire, chiar dacă evităm razele dăunătoare, bronzul poate fi susținut și cu ajutorul unor alimente care, în mod natural, oferă un ton cald pielii.

Alimente pentru un bronz lipsit de riscuri

Lygia Alexandrescu, nutriționist, dezvăluie pentru Antena 3 ce alimente te ajută să ai un bronz perfect, cu o  expunere moderată la soare.

Se vorbește foarte mult despre beta-caroten ca despre un catalizator al procesului de bronzare.

Beta-carotenul, ca substanță aparține unei familii de compuși numiți carotene sau carotenoide și se găsește în fructele și legumele de culoare galbenă sau roșie. El este transformat în organism în retinol (vitamina A) care este un antioxidant foarte necesar.

Studiile clinice au arătat că printr-un consum echilibrat de alimente bogate în beta-caroten, organismul poate beneficia de protecție împotriva radicalilor liberi, substanțe care afecteaza membrane celulară.

Aceasta protecție are un nivel mai ridicat atunci când în organism, alături de beta-caroten, mai exista și vitaminele C și E. Cele mai importante surse alimentare de beta-caroten sunt legumele și fructele de culoare verde , galbenă și portocalie: morcov, spanac, salata verde, roșii, broccoli, pepene galben. În general, cantitatea de beta-caroten existentă într-o plantă este direct proporțională cu intensitatea culorii acesteia.

Este adevărat că anumite alimente dau pielii un ton mai cald, de bronz natural. Pe lângă alimentele bogate în carotene, legumele verzi cu frunze cu pigment închis sunt recunoscute pentru faptul că îmbunătățesc strălucirea pielii. Iată o listă cu unele dintre alimentele sănătoase care vă pot oferi un bronz foarte real cu expunere moderată la soare:

  • Morcovi
  • Cartofi dulci
  • Ouă
  • Lămâi
  • Alune de padure
  • Spanac
  • Ardei gras
  • Dovleac
  • Mango
  • Brânză dulce de vacă”, dezvăluie Lygia Alexandrescu, nutriționist, potrivit Antena 3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.