Sari la conținut

Cum să alungi foamea. Cercetătorii au găsit o strategie

senzatia de foame
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Strategie pentru alungat foamea

Vrei să-ți alungi foame? Deși a devenit un obicei greu de îndeplinit, oamenii de știință au găsit o strategie de a mânca mai puțin. Așa se vor reduce toate riscurile pentru sănătate.

Cum să mănânci puțin fără să-ți mai fie foame?

Oamenii de știință au explicat cum se poate alunga foamea. În acest fel vei fi mai energic și mai fericit, descoperirea a fost făcută de oamenii de știință de la King’s College din Londra.

Așadar, postul intermitent de 14 ore are un efect benefic asupra stării de spirit, energiei și foamei. Rezumatul cercetării a fost prezentat la Conferința Europeană de Nutriție de la Belgrad.

Rezultatele cercetărilor arată că limitarea consumului de alimente la doar 10 ore, de exemplu între orele 19.00 și 9.00, are un efect pozitiv.

postul intermitent
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cercetătorii au folosit date de la voluntari care și-au înregistrat starea de sănătate folosind aplicația ZOE. Peste 37.000 de persoane au participat, mâncând normal timp de o săptămână, în timp ce în următoarele două săptămâni li s-a cerut să mănânce doar în timpul a 10 ore alese ale zilei.

Analiza a relevat că cei care țin post 14 ore pe zi aveau mai multă energie, aveau o dispoziție mai bună și le era mai puțin foame.

„Acesta este cel mai mare studiu realizat în afara unui mediu strict controlat pentru a arăta că postul intermitent poate îmbunătăți sănătatea. Este interesant să constatăm că nu trebuie să ne restrângem foarte mult pentru a vedea rezultate pozitive. Un interval de timp de zece ore pentru dietă este tolerabil pentru majoritatea oamenilor ”, a spus dr. Sarah Berry.

Indicele de sațietate al alimentelor

În linii mari, alimentele care ne fac cel mai mult să ne simțim sătui, care „umplu” sunt alimentele care conțin multe fibre – alimentele vegetale, inclusiv cerealele integrale, cele care conțin proteine și cele care conțin multă apă.

Pe acesta scară a sațietății, iată alimentele care, consumate preponderent, țin foamea cel mai departe: cartofii fierți, ouăle, ovăzul, peștele, supele, carnea slabă, iaurtul grecesc. Nu uitați că și legumele și zarzavaturile, brânză de vacă slabă, leguminoasele, fructele, quinoa, fructele şi semințele oleaginoase și uleiul de cocos îți vor ține de foame câteva ore bune.
 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel