Sari la conținut

Cum să ameliorezi durerea de nerv sciatic noaptea

Durere_sciatica
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Metode de ameliorare a durerii sciatice

Există mai multe moduri care pot ajuta să ameliorezi durerea sciatică apărută noaptea, inclusiv schimbarea poziției de somn și alte remedii înainte de culcare.

Durerea de nerv sciatic începe în mod obișnuit în partea inferioară a spatelui sau la nivelul feselor și iradiază în partea din spate a coapsei și a picioarelor. Când apare noaptea, poate afecta calitatea și durata somnului.

Sciatica este un termen general pentru a descrie durerea care apare din iritația nervului sciatic. Nu este un diagnostic, ci mai degrabă un simptom al unei cauze sau afecțiuni subiacente, cum ar fi un disc alunecat.

Cele mai bune poziții de dormit pentru sciatică

Anumite poziții de dormit pot ajuta la reducerea presiunii de pe nervul sciatic, ceea ce poate ajuta la scăderea durerii. Experții recunosc că susținerea coloanei vertebrale lombare poate ajuta la gestionarea durerii.

Pozițiile de somn care ajută la susținerea coloanei lombare pot ajuta. Acestea pot include dormitul în poziția fetală sau pe o parte cu o pernă între genunchi. Dacă stai întins pe spate, poți plasa o pernă suplimentară sub genunchi sau sub zona lombară.

Dacă este posibil, poți lua în considerare schimbarea saltelei sau folosirea unui topper pentru saltea care ajută la susținerea tuturor părților coloanei vertebrale. Designul multor saltele moderne poate ajuta la menținerea alinierii naturale a coloanei vertebrale și la reducerea presiunii de pe partea inferioară a spatelui.

Cel mai bine ca fiecare să încerce diferite poziții pentru a vedea ce funcționează cel mai bine. Nu toată lumea va răspunde bine la aceleași poziții. Testarea diferitelor poziții, saltele și perne poate ajuta.

Poziții de dormit de evitat

Cel mai bine este să evitați orice poziție de doarmit care provoacă dureri suplimentare.

Acestea pot fi poziții care provoacă compresie sau răsucirea spatelui, cum ar fi dormitul pe burtă. Dacă dormi pe burtă, poți plasa o pernă sub pelvis sau sub abdomen pentru a ajuta la menținerea arcului spatelui. Cu toate acestea, acest lucru poate duce la un oarecare disconfort la nivelul gâtului din cauza poziției gâtului.

De asemenea, cel mai bine este să evitați să rămâneți în pat pentru perioade lungi. Mișcarea ajută, în general, la ameliorarea durerii de nerv sciatic.

Sfaturi pentru ameliorarea durerii

Sciatica se poate ameliora fără prea multă nevoie de intervenție medicală dacă o hernie de disc este cauza. Aproximativ 80-90% dintre oameni observă îmbunătățiri după câteva săptămâni de tratament nechirurgical.

Cu toate acestea, remediile la domiciliu și tratamentele neoperatorii pot să nu funcționeze la fel de bine dacă pintenii osoși sau stenoza coloanei vertebrale sunt cauza. Stenoza spinării este o afecțiune care duce la compresia nervilor spinali.

Iată ce poți încerca înainte de culcare:

  • aplicarea de comprese calde sau reci
  • întinde ușor coloana lombară și picioarele
  • evitarea statului în picioare sau în picioare pentru perioade lungi de timp
  • menținerea unei posturi adecvată pe tot parcursul zilei

În plus, exercițiile fizice pot fi de ajutor pentru întărirea musculaturii care menține colona vertebrală. Cele mai eficiente sunt exercițiile cardio și înotul. 

Când să mergi la medic

Se recomandă contactarea unui medic dacă experimentezi dureri persistente ale nervului sciatic în timpul zilei sau nopții. Deoarece sciatica în sine nu este un diagnostic, o afecțiune de bază este probabil cauza.

Medicul poate ajuta la determinarea cauzei care stau la baza și poate oferi un tratament specific afecțiunii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel